Jacuzzi – beneficii pentru sănătate

0 Shares
0
0
0

Beneficiile potențiale ale utilizării unui bazin jacuzzi variază de la persoană la persoană. Multe depind de starea generală de sănătate și de modul în care îl utilizați. Mai jos sunt 7 posibile avantaje ale unei băi într-o cadă cu hidromasaj.

1. Ameliorarea stresului

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale unui jacuzzi este potențialul de a reduce din tensiunea acumulată în timpul zilei. Efectul calmant al apei calde și acțiunea de masaj pot ajuta la ameliorarea stresului fizic, emoțional și mental. Dacă doriți, puteți crește acest efect de ameliorare a stresului și mai mult cu muzică ușoară, iluminare redusă sau aromoterapie.

2. Relaxarea musculară

Apa fierbinte și acțiunea de masaj a jeturilor pot fi o modalitate eficientă de a vă relaxa și a calma mușchii încordați și tensionați. Acest lucru poate ajuta şi la ameliorarea durerilor. O baie în jacuzzi înainte de a face mișcare poate reduce și riscul de accidentare.

3. Somn îmbunătățit

Potrivit cercetărilor, simpla relaxare obținută dintr-o baie în cada cu hidromasaj poate fi suficientă pentru a vă ajuta să aveţi un somn mai liniștit. Un studiu mai vechi a evaluat încălzirea pasivă a corpului ca tratament pentru insomnie la adulții în vârstă. Studiul a fost mic și subiectiv, dar a constatat că băile fierbinți au avut ca efect un somn semnificativ mai profund și mai odihnitor.

Un studiu din 2012 a analizat efectele hidroterapiei asupra funcției fizice și a calității somnului la persoanele cu fibromialgie. A fost un mic studiu care a implicat femei cu vârste cuprinse între 30 și 65 de ani. Cercetătorii au concluzionat că hidroterapia a contribuit la îmbunătățirea calității somnului, împreună cu alte simptome ale fibromialgiei.

4. Ameliorarea durerii

Baia într-o cadă cu hidromasaj poate ameliora unele tipuri de durere, relaxând mușchii tensionați, articulațiile și tendoanele. Dacă aveți artrită, acțiunea de căldură și masaj poate ajuta la ameliorarea rigidității și inflamației care cauzează durere. Apa susține corpul și îndepărtează greutatea articulațiilor, ceea ce ajută la îmbunătățirea flexibilității. S-ar putea să obțineți unele dintre aceste beneficii și dintr-o baie caldă simplă.

5. O sănătate cardiovasculară mai bună

Relaxarea într-o cadă cu hidromasaj vă poate crește ritmul cardiac și vă poate scădea tensiunea arterială. Potrivit unui studiu din 2016, imersiunea în apă caldă poate avea efecte „robuste” asupra funcției vasculare și a tensiunii arteriale. Autorii studiului au sugerat că terapia pasivă cu căldură poate ajuta la reducerea riscului cardiovascular și a mortalității, în special în rândul celor cu capacitate limitată de a face mișcare.

6. Sensibilitate îmbunătățită la insulină

Unii cercetători au lansat ipoteza că terapia termică regulată cu saune sau băi calde poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate fi benefică pentru gestionarea diabetului. În plus, un studiu din 2015 a arătat că terapia cu saună și hidromasaj poate aduce beneficii persoanelor cu obezitate și diabet.

7. Arderea caloriilor

Într-un mic studiu din 2016, participanții au făcut baie în jacuzzi timp de o oră și au ars aproximativ același număr de calorii ca o plimbare de 30 de minute. Asta nu înseamnă că ar trebui ca baia în jacuzzi să ia locul exercițiului fizic, dar ar putea ajuta metabolismul, în special pentru cei cărora le este greu să facă mișcare.

În concluzie, o baie în jacuzzi din când în când poate avea efecte benefice multiple asupra sănătăţii dvs., pe lângă efectul minunat de relaxare. Dacă nu aveţi acasă o cadă cu hidromasaj, atunci puteţi să mergeţi la un centru spa din apropiere sau chiar să vă rezervaţi pe brasovsweetretreat.com un weekend întreg într-un apartament cu jacuzzi în aer liber, pentru şi mai multă relaxare şi odihnă

0 Shares
You May Also Like