Jocurile de cultura generala pentru copii

0 Shares
0
0
0

Copiii folosesc jocurile pentru a se distra si pentru a invata abilitatile de baza, iar jocurile de cultura generala cuprind atât distractia, cât si posibilitatea de a invata noi informatii. in plus, invatarea prin intermediul jocurilor creaza un spirit de competitie in rândul copiilor, atunci când acestia se joaca in grup.

De asemenea, jocul imbina interesul cu procesul de invatare si incurajeaza copiii sa invete din greselile facute jucându-se sau sa impartaseasca experienta si strategiile de joc cu membrii familiei si prietenii.

Jocurile cu cuvinte

Printre jocurile de cunoastere a cuvintelor se numara cele ce contin hârtie si puzzle-uri interactive, cuvinte incrucisate, cautari de cuvinte, potrivirea expresiilor si mesaje ascunse.

Jocurile de cultura generala ce includ litere individuale ii invata pe copii puterea cuvintelor si cum manipularea literelor creaza cuvinte. De asemenea, tot cele ce folosesc litere utilizeaza uneori mai multe zaruri inscrise pe laturi si cer copiilor sa le arunce si sa realizeze cuvinte aleatorii.

Jocurile bazate pe matematica

Puzzle-urile matematice, cum ar fi blocurile de numere sau jocurile cu coduri reprezinta metode pentru a-i invata pe cei mici cultura si cunostinte generale, fie ca vorbim de jocurile pe hârtie sau pe calculator.

Jocurile construite matematic implica si invata abilitati matematice generale si fac o simpla introducere spre adunare si scadere, ca operatiuni de baza.

Jocurile trivia

Jocurile de tip trivia integreaza intrebari despre cultura generala cu abilitatile de strategie, fie ca vorbim despre jocurile pe computer sau jocurile fizice. Acestea sunt realizate de producatori astfel incât sa se plieze pe nivelul de citire al copiilor care le joaca, fiind trecut, de asemenea, si pe ambalaj.

Este important sa fim atenti la informatiile ce ne sunt oferite inainte sa achizitionam un astfel de joc, pentru ca acesta sa fie in concordanta cu abilitatile copilului. Astfel, se evita situatiile in care jocul genereaza frustrare in loc de invatare si distractie.

Jocurile cu imagini

Cei mici care nu pot inca sa citeasca au la dispozitie o gama de jocuri care le cer sa foloseasca imagini si litere. Jocurile de potrivire includ o colectie de imagini imprimate pe carti sau cartonase si ii invata pe copii cum sa evalueze caracteristici generale de baza.

Copiii folosesc abilitatile de observare pentru a invata trasaturi tipice, cum ar fi ca pisicle au mustati si ca pestii au aripioare. in plus, jocurile cu imagini integreaza si cunostintele de geografie pentru a-i invata pe cei mici sa identifice de unde provin diferitele specii de animale.

Jocurile ce folosesc imagini cu litere ajuta prescolarii sa le invete din timp si sa-si imbunatateasca abilitatile de limba.

Dupa cum am explicat si in cele de mai sus, jocurile de cultura generala pentru copii, ce folosesc diferite metode simple de invatare, ii pot ajuta pe acestia sa acumuleze mai usor informatiile de baza, ce reprezinta un bun inceput pentru un proces mai lung de acumulare a informatiilor.

 

0 Shares
You May Also Like