La ce sa fii atent cand cumperi un apartament?

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai importante decizii pe care o poti lua in viata, este aceea de a-ti cumpara un apartament. De ce? Pentru ca probabil in locuinta respectiva vei locui pana la sfarsitul vietii.

Din acest motiv, inainte de a alege unul din multele apartamente de vanzare Victoriei, trebuie sa tii cont de mai multe detalii care te pot ajuta sa faci alegerea potrivita. Iata despre ce este vorba asadar!

Este foarte important asadar, ca mai intai de toate sa alegi cu mare atentie zona in care urmeaza sa iti cumperi locuinta. Alege un apartament care sa iti ofere rapid si usor accesul la tot ceea ce conteaza (centre comerciale, supermarketuri, spitale, banci, transport in comun, etc.).

Apoi, dupa ce decizi in ce zona doresti sa te muti, este foarte important sa analizezi cu atentie blocul din care face apartamentul care consideri ca reprezinta cea mai potrivita alegere pentru tine.

Intereseaza-te in ce an a fost construit blocul, pentru a nu avea surpriza neplacuta ca acesta sa fie pe lista celor care prezinta un mare risc seismic. Acest lucru il poti afla online sau pe site-ul primariei.

Daca alegi un apartament intr-un bloc nou, ceea ce este indcat, este importatn sa intrebi daca acesta este construit din BCA sau din caramida. Acest lucru este foarte important sa il cunosti, mai ales in cazul in care intentionezi sa faci unele modificari in locuinta.

Tot atunci cand vrei sa iti cumperi un apartament, este foarte important sa te interesezi cu privie la costurile intretinerii. Uita-te pe lista de intretinere si vezi cat platesc lunar vecinii, si afla daca apartamentul pe care intentionezi sa il cumperi, figureaza cu restante.

Tot referitor la cheltuieli si intretineri, este foarte important sa intrebi inainte de a cumpara apartamentul, sa te interesezi daca acesta dispune si de loc de parcare, si daca acesta este unul cu plata, si care ar fi costurile anuale ale locului de parcare.

Cand ai reusit sa afli toate aceste detalii, cu siguranta trebuie sa te uiti cu atentie la cat de bine este intretinut apartamentul. Verifica totul cu atentie, nu doar peretii, ci si instalatiile sanitare, verifica starea parchetului, verifica panoul electric. Este foarte important sa te uiti si la intrerupatoare, si sa te interesezi cand a fost schimbata instalatia electrica ultima data.

Compartimentarea apartamentului este un alt detaliu foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand doresti sa alegi un apartament. In functie de necesitatile tale si in funfctie de numarul persoanelor care urmeaza sa locuiasca in apartament, poti alege suprafata si numarul camerelor, bailor sau balcoanelor.

Dupa compartimentare, este important sa tii cont si daca apartamentul este la parter, la ultimul etaj sau la un etaj intermediar. Cele de la parter si de la ultimul etaj au cele mai bune preturi.

Dupa ce cunosti toate aceste detalii legate de apartamentul pe care vrei sa il cumperi, este important sa verifici cu mare atentie toate documentele.

Acestea sunt asadar cateva detalii care necesita atentie cand vrei sa iti cumperi o noua locuinta, mai exact un apartament.

0 Shares
You May Also Like