Lucrezi de acasă? Iată 3 modalități prin care te poți concentra mai bine la ce ai de făcut!

0 Shares
0
0
0

Opțiunea de a lucra de acasă vine la pachet cu o serie de avantaje însă, pentru unii poate fi provocator să își termine task-urile de pe listă și să își mențină motivația. Câteodată se găsesc activități aparent mai interesante prin casă decât proiectul pe care trebuie să îl finalizezi, iar dacă în familie există și copii, cu siguranță vor veni cel puțin o dată pe zi să te salute și să vadă ce faci – biroul pare uneori cel mai bun loc de joacă pentru copii, nu-i așa? Dacă și tu te regăsești în această situație și ești în căutarea unor modalități de a-ți crește productivitatea și nivelul de concentrare, sfaturile de mai jos îți vor fi de mare ajutor.

Iată 3 recomandări utile care te vor ajuta să te concentrezi mai bine atunci când lucrezi de acasă și să ajungi la finalul zilei cu toate task-urile bifate!

Investește într-o pereche de căști de calitate

Căștile sunt mai mult decât utile, sunt chiar necesare atunci când lucrezi de acasă, într-un mediu perturbator. Există căști care asigură o izolare fonică excelentă și care reduc la minim zgomotul de fundal, sporind nivelul de concentrare. Dacă investești într-o pereche de căști cu anularea zgomotului Bose Quiet Comfort, vei avea impresia că lucrezi dintr-un glob de sticlă, de unde se aude doar muzica ta preferată. Poți găsi căști in ear de calitate, originale, în magazinul online all-audio.ro, distribuitor autorizat Bose în România. Astfel de căști sunt extrem de versatile și confortabile – vei vedea că își vor găsi locul în orice activitate zilnică, nu doar la birou. 

Păstrează-ți mereu biroul curat

Un birou curat și ordonat, în care fiecare lucru are locul lui, crește productivitatea și eficiența la job. În momentul în care lucrezi de acasă, poate fi mult mai comod să lași cana de cafea pe birou și restul obiectelor folosite împrăștiate, gândindu-te că vei face curat mai târziu sau a doua zi, dimineață. De cele mai multe ori nu se va întâmpla asta, iar a doua zi vei intra într-un spațiu în care domnește haosul, iar concentrarea ta va avea de suferit. Așa că, obișnuiește-te să pui obiectele la locul lor și să îți păstrezi zona de lucru mereu curată.

Prioritizează activitățile 

Un program flexibil la locul de muncă poate fi atât un avantaj, cât și o mare capcană pentru că ți se pare că ai tot timpul din lume să îți termini și task-urile de la lucru, cât și treburile prin casă. O modalitate prin care îți poți menține concentrarea este să prioritizezi activitățile, în funcție de importanța lor. Fă-ți o listă în fiecare zi cu task-urile de la job și cu cele casnice și ordonează-le. Începe cu ce e mai dificil sau urgent și lasă activitățile relaxante pentru finalul zilei. După câteva zile de făcut acest exercițiu vei observa schimbări la nivelul productivității tale. 

În concluzie, decât să fii supărat că nu poți lucra de acasă la același nivel ca atunci când lucrai la birou, mai bine găsește soluțiile potrivite pentru tine. Aplică sfaturile de mai sus și nu vei mai avea probleme cu concentrarea sau cu eficiența la locul de muncă!

Sursă foto: all-audio.ro

0 Shares
You May Also Like