Magazinele online sunt mai avantajoase?

0 Shares
0
0
0

Magazinele clasice sunt in ultimii ani intr-o competitie extrem de acerba cu magazinele online. Cele mai multe magazine online reusesc sa atraga tot mai multi clienti ai magazinelor clasice. In functie de domeniul de activitate ale acestora exista cateva diferente, acestea fiind mult mai mici in mediul online decat in mediul clasic.

Una este sa vizitati un magazin de pantofi,  alta e sa cautati un magazin de utilaje pentru constructii. In primul rand, amenajarea spatiului comercial are un cost destul de ridicat. Un magazin online respectabil costa cateva mii de lei, in functie de setarile si totodata functiile pe care vi le doriti.

In al doilea rand, chiria si utilitatile in mediul online sunt echivalentul marketingului online. Diferenta este ca marketingul trebuie sa aduca profit, adica o returnare a investitiei. Numeroase magazine online isi promoveaza cu succes produsele pe care le au in portofoliu.

Unul dintre acestea este si Epinvest. Acest magazin online ofera utilaje pentru constructii la preturi deosebit de avantajoase oferind numeroase promotii care sunt foarte apreciate de catre clienti. Este obligatoriu ca un magazin de acest gen sa aiba un buget de marketing. Fara acest buget magazinul online arata practic ca unul clasic care are obloanele trase. In al treilea rand, angajatii sunt foarte usor de gasit.

Majoritatea tinerilor se descurca foarte bine pe un calculator. Nu este nevoie decat de seriozitate, ceva atentie si cateva ore pentru a intelege notiunile de baza. In al patrulea rand, multe magazine online lucreaza fara stocuri, produsele fiind cumparate dupa ce sunt cumparate de catre clienti. Acesta este un lucru mult mai bun pentru ca nu va duce la blocarea banilor sau la asumarea unor riscuri inutile.

Bineinteles ca exista si magazine online care au nevoie de investitii in stocuri. Unul dintre aceste magazine este Epinvest.ro. Acesta comercializeaza utilaje pentru constructii, gradinarit si curatenie si are nevoie de stocuri. Livrarea si plata reprezinta un dezavantaj pentru ca este nevoie de un curier. Totusi in ultimii ani costurile cu livrarea au devenit tot mai mici datorita concurentei.

Referitor la clienti acestia sunt impartiti intre magazinele online si cele clasice. Evident ca nu toti clientii vor cumpara produse de la un magazin online dar in momentul, in care se face o targetare buna, pot fi atrasi utilizatorii care cauta activ produsele dumneavoastra. Un alt avantaj al magazinelor online este si acela ca poate vinde produse in toaata lumea.

Pentru acest lucru nu este nevoie decat de o varianta a site-ului in engleza si totodata de o companie de curierat internationala.

Concluzionand, un magazin online este o alternativa viabila a celui clasic, sau poate fi considerat o extindere a acestuia. Tendintele se schimba foarte rapid, iar comertul online creste an de an.

Este bineinteles mai usor sa se vanda produsele cu ajutorul Internetului in toata tara. Magazinul online poate fi utilizat si pentru identificarea unor noi piete de desfacere sau pentru stabilirea unor relatii avantajoase cu parteneri locali. Epinvest.ro ofera seriozitate si are multa experienta in comercializarea utilajelor pentru constructii, de gradinarit sau pentru curatenie. Accesati Epinvest.ro si nu veti regreta.

0 Shares
You May Also Like