Managementul Inteligent al Depozitelor

0 Shares
0
0
0

Ca suntem sau nu pregatiti, viitorul se intampla chiar in acest moment! E adevarat ca strazile nu sunt invadate de masinile zburatoare din filmele SF, sau ca nu putem deocamdata sa ne teleportam, insa tehnologia de care dispunem la acest moment si care avanseaza rapid ne face sa simtim din ce in ce mai mult ca suntem parte din viitor.

Automatizarea este mai prezenta ca niciodata, usurand mare parte dintre job-urile pe care le avem! Solutiile inteligente de depozitare, ce pot fi obtinute cu ajutorul softurilor de warehouse management, reprezinta unele dintre cele mai bune exemple de afaceri care imbratiseaza acest nou tip de tehnologie.

Iar afacerile care isi bazeaza eficienta, warehouse management-ul si fluiditatea operatiunilor pe un produs WMS asa cum este Crosspoint WMS, de la Pointlogistix.ro

Ce este un depozit inteligent

Un depozit inteligent reprezinta punctul de varf al ceea ce inseamna automatizarea depozitarii, sau automatizarea diverselor componente ale operatiunilor de depozitare. La fel ca si casele inteligente, depozitul inteligent este dotat cu tehnologii automatizate si interconectate, ce coopereaza in sensul cresterii productivitatii si eficientei depozitului, reducand la minim numarul de angajati, dar si numarul de erori.

Se trece asadar de la angajatii care se plimba cu liste prin depozit, alegand produse si punandu-le in cosuri pentru ale duce apoi la punctele de livrare. Comenzile sunt primite automat, dupa care urmeaza ca sistemul sa confirme daca ele exista sau nu in stoc, listele de picking sunt trimise catre roboti care trimit apoi produsele la angajatii care se ocupa de pasii urmatori.

Sisteme inteligente de management al depozitelor

Sistemele WMS sunt cele care reunesc diversele tehnologii, formand ecosistemul tehnologic in care bunurile sunt primite, indentificate, sortate, organizate si trimise catre zona de livrare.

Cele mai bune solutii WMS automatizeaza intreaga operatiune, de la furnizor pana la clienti, cu erori minime. Iata mai jos 3 proprietati obligatorii pentru orice sistem WMS de care trebuie sa tii cont daca iti doresti un sistem care sa functioneze perfect.

Agilitatea

Nu mai este niciun secret ca operatiunile de depozitare devin din ce in ce mai complexe. Pentru a raspunde acestor nevoi, depozitele inteligente trebuie sa schimbe directiile si sa se adapteze schimbarilor actuale extrem de rapide. Sistemul WMS folosit trebuie sa incerce in mod constant sa optimizeze calatoria produselor, de la stocare pana la transport.

Scalabilitatea

Depozitele inteligente trebuie sa fie capabile sa accepte influxuri mari de produse in orice moment. Iata de ce este nevoie de un sistem WMS flexibil si adaptabil in timp real, fara privatiuni si limitari, ale carui update se pot face din mers, fara sa reduca eficienta unei afaceri.

Vizibilitatea datelor

Pe masura ce tehnologia continua sa avanseze, vizibilitatea datelor a devenit un must-have pentru majoritatea softurilor legate de functii din lantul de distributie. Acesta este un aspect extrem de important astazi, pentru ca lanturile de distributie si operatiunile de depozitare devin din ce in ce mai complexe, iar solutiile de software trebuie sa fie gata sa updateze si sa stocheze datele imediat.

Sistemul WMS trebuie sa permita partilor interesate sa gaseasca imediat ceea ce isi doresc. In plus, datele in timp real ofera informatii importante legate de performanta la nivelul intregului depozit.

0 Shares
You May Also Like