Momentul cand trebuie schimbata anvelopa

0 Shares
0
0
0

Anvelopele reprezinta una dintre cele mai importante parti a masinii dumneavoastra si cand spunem asta, tinem cont ca anvelopa este singura parte a masinii care interactioneaza cu drumul.

Specialistii recomanda ca inspectia anvelopelor autoturismelor sa se faca din doua in doua saptamani, ea constand in verificarea presiunii din ele si a starii lor, acest lucru trebuind sa fie facut neaparat de catre un service profesionist.

De ce trebuie verificata periodic presiunea din anvelope? Deoarece presiunea din anvelope joaca unul din cele mai importante roluri in durata de viata a acesteia. Daca se baga in anvelope off road o presiune mai mare sau mai mica decat cea recomandata, aderenta autovehiculului va fi mai slaba. Tot acest lucru duce si la uzura anvelopei si greutatea in a lua viraje.

Verificarea presiunii din anvelope se realizeaza doar cand acestea sunt reci, nicidecum cand sunt calde. Si roata de rezerva este la fel de importanta, pentru ca nu stiti cand aveti nevoie de ea, asa ca si ea trebuie verificata constant.

Alt factor care duce la deteriorarea anvelopelor este suprasolicitarea lor. Acest lucru se intampla cand puneti pe autovehicul o incarcatura mare. De obicei, cand mergeti la un service profesionist in scopul verificarii anvelopelor, serviciile primate de catre cei de acolo sunt cele de echilibrare a rotilor si geometriei lor.

Aceasta verificare este insa necesara, deoarece va poate spori siguranta in timpul sofatului, si nu numai dumneavoastra, ci si a pasagerilor sau a celorlalti soferi din trafic. Cand se doreste sa se schimbe anvelopele, aceasta decizie o poate lua doar proprietarul masinii.

Acesta trebuie sa aibe in vedere aspecte precum: conditiile in care a fost utilizata anvelopa, intretinerea ei si felul in care arata. Toti proprietarii de autovehicule trebuie sa stie, insa ca anvelopele trebuie schimbate cand gradul lor de uzura a ajuns la un nivel minim acceptat sau in cazul accidentelor sau al deteriorarii acestora.

Unii specialisti ii recomanda pe posesorii de autovehicule agricole ca, atunci cand inlocuiesc anvelopele agricole, sa se asigure ca acestea provin de la acelasi producator si ca au acelasi profil al caii de rulare. Legea spune ca adancimea profilului caii de rulare trebuie sa fie de minimum 1.6 mm.

In cazul in care acest profil este mai putin adanc, soferul risca sa primeasca amenda si chiar puncte de penalizare. Indicatorii TWI sunt indicatorii de uzura ai caii de rulare si ne pot ajuta sa apreciem adancimea acesteia.

Deci este important ca toti soferii sa stie ca atunci cand se atinge nivelul minim de adancime legal al caii de rulare al anvelopelor, acestea neaparat trebuiesc schimbate.

Toti cei care stiu aceste lucruri despre anvelope pot spune ca sunt niste soferi in legalitate, dar nu numai atat, caci se pot numi si ” soferi mult mai in siguranta”.

0 Shares
You May Also Like