Motive importante pentru a cumpara pungi reutilizabile

0 Shares
0
0
0

In momentul in care ai o preocupare majora pentru conservarea planetei iti recomandam sa cumperi pungi reutilizabile. Neopack.ro iti prezinta mai multe motive pentru care aceasta este cea mai buna decizie pe care o poti lua.

Nu iti faci probleme cu reciclarea

Chiar si in cazul in care intentiile bune te determina sa reciclezi pungile alimentare din plastic, o multime de echipamente de reciclare nu pot face fata sarcinii, potrivit unui articol Business Insider din 2016 . Pungile se fixeaza pe benzile transportoare si rotile, infundand utilajul; ele pot fi dificil de separat de alte produse reciclate; sau sfarsesc in deriva in alte parti ale instalatiei de reciclare – sau chiar ajung in afara instalatiei.

Cea mai buna optiune pentru reciclarea acestor pungi este sa le duci intr-un centru specific pentru depozitarea pungilor din plastic, care pot fi gasite uneori la magazinul local.  Avand o punga reutilizabila sau biodegradabila iti este mult mai usor sa reciclezi plasticul utilizat.

Protejezi animalele salbatice

Peste 100.000 de decese ale animalelor marine sunt cauzate in fiecare an, cand animalele marine gresesc pungi de cumparaturi din plastic in ocean si le considera mancare, potrivit SPREP.org. Pungile de plastic aruncate aiurea se pot agata de copaci, iar animalele mici pot fi prinse in ele, determinand un mare numar de decese.

Te bucuri de rezistenta si durabilitate

Spre deosebire de pungile de plastic, este putin probabil ca pungile refolosibile cedeze sau sa dezvolte o gaura daca coltul unei cutii sau alte produse ascutite actioneaza asupra lor.

Pungile reutilizabile sunt mai usor de utilizat atat pentru incarcarea, cat si pentru descarcarea alimentelor, iar cumparaturile  vor ajunge in siguranta acasa. Pungile reutilizabile pot fi spalate si este mult mai simplu sa iti creezi un mediu sanatos pentru a transporta alimentele.

Economisesti bani

Multe magazine din Statele Unite au un pret pentru pungile din plastic. In timp ce acest pret poate sa nu fie unul foarte mare, este foarte posibil ca atunci cand cumperi de fiecare data o punga, in timp sa aduni sume fabuloase. Media de utilizare a pungilor de plastic in familiile ameriane este de 1.500 pungi de plastic pentru cumparaturi in fiecare an, potrivit statisticilor oferite de Consiliul de Aparare.

Pungile pot fi pastrate pentru mai multe utilizari

Pungile alimentare pot fi folosite si pentru altceva nu doar pentru transportul alimentelor. O punga reutilizabila frumoasa este in esenta o punga cu structura si poate fi folosita pentru multe dintre lucrurile pentru care ati folosi o geanta. Iti poti impacheta pranzul in ele, le poti folosi pentru a transporta gustari intr-o calatorie, pentru a lua carti de la biblioteca etc.

Daca este greu sa-ti imaginezi viata fara pungi de plastic, ia in considerare: pungile de plastic au fost introduse la magazinele alimentare in 1977, potrivit Waste Management Northwest.

Foarte multi oameni pana atunci au reusit sa supravietuiasca foarte bine fara pungi de plastic, utilizand propriile sacose pentru a isi aduce cumparaturile acasa, ceea ce inseamna ca si tu poti. Atunci cand te intrebi ce sa cumperi, o punga clasica sau una reciclabila, raspunsul este evident.

0 Shares
You May Also Like