Musulmanele nu isi acopera fata doar din cauza religiei

0 Shares
0
0
0

Ce e de facut ca sa ne protejam si noi tenul?

Cand ne gandim la o femeie musulmana, ne-o imaginam acoperita de materiale mai mult sau mai putin colorate, din cap pana in picioare. Insa zona asupra careia ne concentram acum este cea a fetei, pentru ca oricat s-ar imbraca o femeie nemusulmana, fata nu si-o va acoperi.

Cum percepem noi aceasta traditie musulmana?

Fata este identitatea noastra, iar noi alegem sa o expunem tocmai pentru a fi recunoscuti si foarte bine identificati ca individuali print trasaturile care ne caracterizeaza.

In ceea ce priveste femeile musulmane, motivatia principala pentru purtarea hijabului (valul care acopera capul si, in unele cazuri, fata) este data de religia islamica, care caracterizeaza femeile care nu isi acopera fata ca fiind usoare.

De aici, motivatiile se impart in dorinta de integrare, credinta proprie, dar si obligatie in unele cazuri.

Insa noi ne-am gandit si la o alta utilitate a acoperirii fetei. In tarile arabe, unde populatia este majoritar musulmana, in 90% din zilele unui an, vremea este foarte calduroasa, soarele straluceste de dimineata pana seara, iar radiatiile ultraviolete sunt foarte puternice.

Avantajul femeilor care isi acopera fata, chiar daca nu se gandesc la asta, este acela al protectiei acesteia impotriva expunerii la aceste radiatii. Daca va ganditi, este o coincidenta fericita la care noi, prin libertatea noastra de a ne alege imbracamintea in functie de confort si gusturile personale, nu ne-am gandit.

Probabil si acesta este unul dintre motivele pentru care, intr-o clima nemiloasa, au ten foarte frumos.

Putem sa punem asta in aplicare?

Acum nu spun ca ar trebui sa incepem sa purtam hijab pentru a ne proteja tenul de radiatiile UV, insa trebuie sa fim constienti ca acestea ne afecteaza fie ca vrem sau nu si trebuie sa actionam in consecinta.

Bineinteles, pentru a preveni putem sa avem grija sa aplicam o crema cu protectie UV constant, insa pentru a fi siguri si pentru a remedia efectele neplacute ale fotoimbatranirii, cum sunt si ridurile, trebuie sa aplicam o crema care sa aiba efect si sa faca asta repede.

Solutia este crema antirid bio Rejuvenate produsa in Romania de catre laboratoarele Dailani Beauty.

Razele UV pot avea un efect dezastruos asupra tenului, mai ales cand acestea se cumuleaza cu alti factori care accelereaza ridarea fetei cum sunt varsta si fumatul. Acestea diminueaza productia de colagen si elastina, facand pielea sa isi piarda tonusul.

Asa ca, atata timp cat deja ai efecte vizibile ale radiatiilor ultraviolete si ale oricarui alt factor de ridare, foloseste crema antirid Rejuvenate de la Dailani si rezultatele sunt garantate.

0 Shares
You May Also Like