O valiza plina de link-uri

0 Shares
0
0
0

Toata lumea are bagaj. Toata lumea are lucruri pe care le cara cu ei din trecutul. Lucrurile pe care le-am facut, mai bune sau mai rele sunt ceea ce ne face cine suntem acum. Site-urile noastre nu sunt diferite.

E un citat din Magnolii de otel care imi place foarte mult unde Truvy spune: “Daca poti obtine pubertate, poti obtine un trecut”. Daca site-ul tau a fost online un an sau cam asa, atunci considera-l un adolescent cu suficienta istorie care il face interesant. Oricare ar fi planurile sau obiectivele tale pe termen lung , trebuie sa iei in considerare ceea ce in spatele tau. Bagajul tau va determina modul în care trebuie sa avansezi.

O valiza plina de link-uri

Link-urile sunt una dintre cele mai mari surse de bagaj complicat pentru un site web. Acestea pot fi ceea ce a ajutat in obtinerea topului, si ele pot fi si caderea ta. Fie ca ai fost lovit algoritmic, manual sau poate doar stii ca e un schematism in spatele tau si astepti nervos ca si celalalt pantof sa cada, va trebui sa te ocupi de legaturile din trecut.

Nimic nu ramane ingropat pentru totdeauna. Poate ca schimburile de link-uri pe care le-ai facut in 2006 par destul de inofensive. Dar acestea ar putea fi bomba cu ceas veche de 8 ani. Directoarele pe care le-ai enumerate pot părea suficient de inofensive ca sa alunece, dar ele pot fi si motivul care sta la baza faptului ca ti-ai petrecut mai mult de un an la degetul Penguin-lui, sau este aripa?

Chiar daca ai renuntat la aceste practici acum, ca protestul care a scapat un pic din mana in facultate. Inregistrarea arestarii ramane cu tine si la fel si efectul potential de link-uri de calitate inferioara. Trecutul site-ului tau se extinde mult dincolo de ceea ce ai facut in ultimul an.

Daca ai fost lovit, si ai pierdut plasamentul pentru frazele pe care le cauti pe Google in fiecare dimineata pentru a vedea daca va fi sau nu o zi buna, uita-te la acele link-uri. La un moment dat ar fi putut fi motivul de plasare de top pentru termenele tale preferate. Dar acum, ele ar putea fi motivul pentru care ai pierdut acel punct, si textul ancora poate fi ancora care te pazeste sa nu se intample din nou.

Re-gandeste modul in care impachetezi

Adevarul este ca in noul peisaj, poate dura ani pentru tine de a-ti creea luptand drumul inapoi in top pentru fraze pe care odata considerai ca ti se cuvine. Este chiar posibil sa fi iesit din concurs pe cateva fraze definitiv. De unde iti faci acum afacerea ar trbui sa fie o coada mai lunga de fraze, activitate mai sociala si initiative on-line PR mai multe.

Dar refuzul de a elimina link-uri pentru ca au facut o data ceva bun pentru tine este ca pastrarea unui vechi prieten de liceu pe care nu-l prea mai placi. Sigur, acum 15 ani ti-a adus Ben & Jerry, la miezul noptii pentru a te ajuta sa treci peste prima despartire, dar acum e o plangacioasa constanta care nu-ti aduce nimic decat demoralizare. Am pastrat lucruri din trecut care sunt toxice pentru o multime de motive, dar mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa facem o magie si sa facem sa dispara.

Este adevarat că atunci cand dezaprobi sau elimini link-uri, lucrurile se pot agrava inainte de a fi mai bine. Pot exista site-uri de neatins, topurile ar putea sa scada din nou inainte de a se ridica, iar anumite site-uri partenere pot gasi ofensator daca insinuezi ca un link de pe site-ul lor este ceva mai putin decat un cadou minunat. Dar, uneori, lucrul greu acum, este un lucru bun pentru viitorul tau.

Toata lumea merita o sansa de a “o lua de la inceput” cateodata. Dar, doar pentru ca vom ajunge sa o luam de la capat, nu inseamna ca suntem imediat eliberati de tot ceea ce e in spatele nostru. O redecorare este doar la suprafaya, inca avem de aface cu trecutul nostru, binele si raul.

Bagaj nou, acelasi continut

Crearea unui nou domeniu, dar 301 re-directionand un domeniu mai vechi in el, este ca si cum ti-ai schimba legal numele; inregistrarile asociate cu ultimul inca exista. Un nou nume pe o viata veche nu este acelasi lucru cu o noua identitate.

Cand aduci domenii vechi intr-unul nou, vor fi riscuri si recompense.Istorie pozitiva , incredere, iar autoritatea de pe site-ul vechi va intra in cel nou, dar asa va face si bagajul. Un link de profil de slaba calitate de la un domeniu vechi ar putea aduce cu el inhibitori ai cresterii noului site.

Acelea ar putea fi sanctiuni sau efectelele de dupa Penguin. Steagurile rosii si semnalele negative nu dispar cu o re-directionare. Noul nume de domeniu poate acoperi unele pacate pentru o vreme, dar in cele din urma ar putea sa-si scoata capul urat si sa faca probleme pentru noul domeniu.

Daca ai de gand sa incepi din nou cu un domeniu si o promisiune de a nu face din nou aceleasi greseli, va trebui sa te confrunti cu demonii tai intai. Cand nu te ocupi de trecut, nu poti merge cu adevarat mai departe. Asta inseamna ca bagajul din domeniul vechi trebuie sa fie curatat pentru ca acesta sa ofere valoarea pe deplin celui nou. Nu poti incepe o noua relatie pana cand nu ai avut grija de ranile de ultima oara. Asta e viata, si asta e SEO.

Bagajul tau nu trebuie sa te defineasca, dar joaca un rol in pasii pe care trebuie sa ii faci pentru a merge mai departe. Greselile trecutului tau nu dispar neparat cu timpul. Uneori trebuie sa iei masuri corective pentru a avea viitorul dorit.

Pentru unele site-uri, ar putea insemna a da drumul la link-uri, fie prin intermediul dezaproba sau printr-un e-mail “eliminati acest link” . Inseamnă ca niciodata nu vei mai fi unde ai fost odata? Sigur, dar in marele plan, asta e OK, deoarece exista atat de multe alte oportunitati. Uneori inseamna sa dezmembrezi totul si pornesti din nou cu nimic altceva decat intelepciune de experienta.

Sansa de a reconstrui poate fi un cadou, indiferent daca incerci sa reconstruiesti un profil, reconstruiesti un nou site, sau reconstruiesti chiar o viziune cu totul noua pe baza noilor circumstante. Vei avea mereu bagajul, dar bagajul tau este, de asemenea, plin de lectiile pe care le-ai invatat, si acelea vor deveni temelia pe care am creat ceva nou.

0 Shares
You May Also Like