OpenCart – Soft pentru creare magazin virtual

0 Shares
0
0
0

OpenCart este un sistem de administrare creat special pentru creare magazin virtual. OpenCart este o soluţie open-source care funcţionează sub o licenţă de tipul GNU General Public License version 3 (GP), ceea ce înseamnă că oricine poate utiliza OpenCart fara nici un cost.

Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că dezvoltarea sau implementarea de funcţii speciale pentru magazinul on-line poate să coste mai mult sau mai puţin. În cele ce urmează vom analiza motivele care fac din OpenCart o soluţie accesibilă pentru creare magazin online.

1. OpenCart se bazează pe un cod sursă foarte bine structurat şi foarte ”scurt”. Acest lucru se traduce printr-un cost redus cu găzduirea web (OpenCart nu are necesităţi speciale de gazduire), rapiditate în afişarea conţinutului şi uşurinţa în dezvoltarea de module speciale.

2. În comparaţie cu Magento sau PrestaShop modulele plătite pentru OpenCart sunt mult mai ieftine. Daca un modul pentru PrestaShop costă, în medie, aproximativ 50 de Euro, unul pentru OpenCart costă aproximativ 25 de Euro. Chiar şi template-urile premium sau cele realizate la comandă pentru OpenCart sunt mai ieftine decât cele pentru PrestaShop şi Magento. In medie, o temă premium pentru OpenCart costă 30 de Euro, iar una pentru PrestaShop costă 100 de Euro. La fel stau lucrurile si dacă ne referim la temele realizate la comandă după un design unic. Designul fiind acelaşi, vom fi taxaţi între 400-500 de Euro pentru un template PrestaShop, respectiv cu 250-300 de Euro pentru OpenCart.

Aşa după cum se vede în rândurile de mai sus OpenCart este o soluţie ideală pentru pentru realizarea şi gestionarea magazinele on-line cu buget redus. Cu toate acestea OpenCart nu face rabat de la calitate, magazinele mici şi medii se bucură de toate funcţionalităţile necesare şi funcţionează fără probleme folosind aceasta soluţie.

3. Cu toate că, aşa după cum am arătat, modulele şi temele premium pentru OpenCart sunt mai ieftine în comparaţie cu alte sisteme de administrare a magazinelor on-line, acestea se găsesc din abundenţă. Doar în secţiunea oficială a site-ului OpenCart se găsesc peste 4500 de module şi template-uri. Pe lângă acestea mai sunt şi altele care se găsesc pe site-urile companiilor sau persoanelor care le dezvoltă.

4. OpenCart este o soluţie open-source. Acest lucru înseamnă că aveţi oricând libertatea de alege cu cine să lucraţi pentru dezvoltarea de noi funcţionalităţi pentru magazinul dumneavoastră. În cazul în care folosiţi o soluţie platită, veţi fi obligaţi să acceptaţi preţurile impuse de compania proprietară, aceasta fiind singura care are acces la codul sursă al soft-ului pe care rulează magazinul dumneavoastră.

Iată aşadar câteva motive pentru care OpenCart este o soluţie ieftină şi foarte performantă pentru realizare magazin online. Codul bine structurat şi scurt, modulele şi temele mai ieftine, faptul că este open-source face din OpenCart cea mai bună soluţie pentru realizarea şi gestionarea magazinelor on-line mici şi medii, a magazinelor cu un buget scăzut pentru dezvoltare.

Daca vrei sa iti creezi un magazin online profesional si in acelasi timp cu un cost redus poti sa vezi oferta pentru creare magazin online la cheie de la Wall Web Solution

0 Shares
You May Also Like