Pasi pentru optimizarea unui site

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi, atunci cand cream un site, ne dorim ca acesta sa se bucure de un real succes. De fapt, cred ca acesta este si scopul pentru care cream un site si ne dorim ca acesta sa devina unul destul de popular si sa capete o notorietate destul de mare.

Insa trebuie stiut ca, pentru ca acest lucru sa devina unul realizabil, trebuie sa ne inarmam cu multa pofta de munca si nu in ultimul rand, cu multa rabdare. In primul rand, trebuie sa invatam cum sa facem o optimizare seo. Si aici este vorba in special despre optimizarea SEO, care nu este foarte grea de facut, atunci cand ne dorim sa invatam sa o facem.

Exista destul de multi posesori de site-uri care inca nu stiu cu ce se mananca SEO. SEO este prescurtarea ce vine de la cuvintele “search engine optimization”, iar in traducere romaneasca stim cu totii ce inseamna aceste cuvinte.

Pentru cei ce nu cunosc acest termen, el se refera la procesul complex ce poate ajuta un site sa ajunga in pozitiile bune ale unui motor de cautare, iar acest lucru nu poate decat sa aduca site-ului respectiv trafic de calitate si o popularitate crescuta.

Trebuie stiut in principal ca actiunile ce tin de SEO se impart in doua categorii: SEO on site sau seo on page si SEO off site sau seo off page. Dupa cum ii spune si denumirea, SEO on site se refera la actiunile ce sunt aduse paginii, codului sursa, structurii, aspectului si chiar si continutului paginii respective.

Si ca sa dam si un exemplu simplu, putem spune ca atunci cand se doreste sa existe o relevanta intre continutul unei pagini si cuvintele cheie care o defines pe aceasta, este neaparat necesar sa se modifice tagurile meta, structura informationala a site-ului, calitatea link-urilor, imaginile si chiar si textul aflat pe pagina. Sau se poate modifica si structura URL-urilor cu ajutorul unor metode de rescriere, care au rolul de a le face pe acestea sa poate fi memorate cat mai usor de catre vizitatori.

SEO off site, dupa cum ii spune si denumirea, se face in afara site-ului, iar scopul este obtinerea de referinte de pe alte site-uri. Iar aici putem enumera cateva metode de a obtine referinte de pe alte site-uri, iar acestea constau in inscrierea in directoare web, scrierea de articole de calitate si care sa aiba continut unic sau publicarea link-urilor pe retelele sociale.

Insa aici trebuie sa mentionam si ca, de ceva timp, inscrierea in directoare web nu mai este vazuta foarte bine de catre motoarele de cautare, asa ca aveti mare grija cand apelati la aceasta metoda de optimizare site.

0 Shares
You May Also Like