Primul brad impodobit pe taramuri romanesti

0 Shares
0
0
0

Ritualurile legate de serbarile Craciunului sunt variate si evident diferite de la o zona la alta, in functie de traditiile mostenite din generatie in generatie. In tara noastra, primul brad impodobit de Craciun a fost vazut la palatul principelui Carol I de Hohenzollern, dupa venirea in Principatele Romane, in anul 1866.

Incepand cu acel moment, poporul roman nu a mai putut vedea sarbatoarea Craciunului fara bradul impodobit in casa, in curte sau intr-o zona des vizitata precum parcurile sau magazinele comerciale.

Impodobirea devine cel mai placut moment pentru toti membrii familiei, indeosebi pentru copii, care asteapta cu nerabdare sa participe la acest ritual de aducere a luminii si pacii sufletesti in case, mai ales ca acest procedeu simbolizeaza si venirea lui Mos Craciun si primirea de cadouri.

Inca din acel an membrii familiei se aduna in seara de Craciun, in jurul bradului, iar cel mai in varsta membru este destinat sa desfaca sacul cu daruri si sa inmaneaze darurile, incepand cu copiii. Pe vremuri, exista si obiceiul in care toti membrii familiei se asezau in jurul mesei, iar in fata lor, pe masa, sa se afle cate un mini-brad insotit de cadouri meritate.

Bradul impodobit de Craciun este astfel cel mai frumos simbol al Craciunului si uneste membrii familiei incepand cu cele mai vechi timpuri.

0 Shares
You May Also Like