Profita de ofertele din 2018 pentru Egipt si descopera atractiile sale mai putin cunoscute

0 Shares
0
0
0

Egiptul este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Africa de Nord datorita uimitoarei coaste a Marii Rosii, a celui mai mare oras de pe continent, a sutelor de situri arheologice si a faptului ca vremea din aceasta tara este potrivita pentru un concediu in orice perioada a anului.

Dar majoritatea monumentelor din Egipt cad de cele mai multe ori in umbra numelor mari ca Piramida din Giza, Valea Regilor sau templele din Luxor, desi sunt cel putin la fel de interesante. Te incurajam sa profiti de ofertele din 2018 pentru Egipt si sa descoperi atractiile mai putin cunoscute ale tarii faraonilor!

Cairo este locul din care cei mai multi turisti isi incep calatoria prin Egiptul Antic. Desi este foarte vizitat, Muzeul Antichitatilor nu este singura atractie ce atesta istoria tarii care merita vizitata. Mai exista o multime de muzee mai mici, ca Muzeul Coptic Crestin sau Muzeul Gayer-Anderson – fosta locuinta a unui ofiter britanic colectionar de artefacte orientale. Nu ocoli nici pietele aglomerate, unde ai ocazia sa simti pulsul modern al unui oras vechi.

Pornind din capitala Egiptului, o excursie de o zi te va duce la faimoasele monumente din Giza, dar daca vrei sa vizitezi si atractii mai putin cunoscute si aglomerate poti merge la Piramida Snefru, cunoscuta si ca “Piramida Indoita” din motive care devin evidente in momentul in care ajungi in fata ei, care se afla in orasul Dashur, la aproximativ 40 km de Cairo. Malul nordic al Nilului este si locul in care poti vizita prima piramida egiptena, denumita Piramida in Trepte a lui Djoser, ce dateaza din anul 2650 i.e.n.

Pentru peisaje care nu apar in fotografiile de vacanta ale majoritatii turistilor, porneste intr-o excursie de doua ore spre sud-vestul regiunii Faiyum. Mai populara in randul egiptenilor decat al turistilor, aceasta zona este de un real interes arheologic. Ruinele Ptolemaice de la Karanis, piramida din caramizi de pamant de la Hawara si marele lac din Qaroun merita din plin sa le acorzi timpul tau si sunt cu atat mai atractive cu cat sunt situate intr-o zona mult mai linistita decat principalele puncte de interes din Egipt.

Egiptul este casa multor atractii, atat antice, cat si moderne, si este important sa iti faci timp pentru a vizita ambele categorii. Fa-ti acum o rezervare si profita de ofertele din 2018 pentru Egipt!

0 Shares
You May Also Like