Salonul auto de la Geneva prezinta noul Ford EcoSport

0 Shares
0
0
0

Salonul Auto de la Geneva – salonul auto al primaverii dupa cum este numit acest grandios eveniment – ajuns la editia cu numarul 83 s-a desfasurat in perioada 7-17 martie sub egida ‘’inovatie si respect pentru mediul inconjurator’’.

In cadrul acestui grandios eveniment a avut loc lansarea europeana a noul model Ford EcoSport , un SUV de clasa mica intr-o versiune europeana , de la care constructorul are asteptari serioase .

Se zvoneste ca acest autoturism va fi produs in Romania la fabrica Ford din Craiova alaturi de monovolumul B-Max .

Initial Ford EcoSport a fost lansat sub forma de concept la Salonul Auto de la New Delhi in 2012 , o alegere total diferita cu care constructorul a uimit pe toata lumea . Premiera mondiala a modelului de serie a avut insa la Beijing in China .

Pe piata europeana Ford EcoSport va dispune de un sistem de motorizare pe benzina EcoBoost de 1.0 litri ce dezvolta 120 CP si unul pe motorina TDCI de 1.6 litri de 95 CP ( cu aceste motorizari este echipat si monovolumul B-Max ) , constructorul promite ca aceasta motorizare va avea cel mai bun consum din clasa sa .

Astfel Ford isi face debutul in universul SUV-urilor de segment B . EcoSport va respecta politica One Ford . Pentru aceia dintre dumneavoastra ca nu cunosc aceasta politica trebuie sa precizez ca aceasta vizeaza constructia unor modele globale , ceea ce pe intelesul tuturor inseamna ca aceste modele nu vor suferi schimbari de ordin estetic sau tehnic in functie de regiunea in care vor fi comercializate .

EcoSport este construit dupa modelul Ford Fiesta si prezinta elemente de design pe care le-am mai intalnit la modelele Kuga si Evos .

Diferentele fata de Fiesta sunt grila trapezoidala care domina partea frontala si configuratia mult mai sofisticata a blocurilor optice .

Desi este un crossover de mici dimensiuni prezinta un aspect dur si agresiv datorita imbunatatirilor aduse barelor de protectie si pragurilor laterale .

Latura off-road este evidentiata de amplasarea rotii de rezerva pe usa hayon-ului si de configuratia robusta a bosajelor aripilor .

Pe plafonul acestui crossover se gasete amplasat un set de bare longitudinale care au scopul de facilita amplasarea lucrurilor pasagerilor pentru asigurarea unui confort deosebit .

Reprezentantii companiei au declarat ca acest SUV va fi prezent pe pietele din America de Nord si America de Sud , China si Europa .

Ford EcoSport prezinta o lungime de 4.24 metri si o inaltime de 1.69 metri inaltime iar la capitolul volumul portbagaj-ului acesta variaza intre valori precum 322 si 705 litri .

Printre dotarile de serie de care va dispune noul Ford EcoSport se numara sase airbaguri , ESP si un sistem multimedia SYNC , fiind astfel ce-a de-a trei-a versiune din gama europeana dotata cu un astfel de sistem , dupa modelele Fiesta si B-Max .

Sper ca v-a facut placere sa cititi acest articol !

0 Shares
You May Also Like