Salopeta din bumbac vs. Salopeta din poliester

0 Shares
0
0
0

In industria textila se vorbeste tot mai mult despre avantajele purtarii unei salopete din bumbac in defavoarea uneia din poliester sau a uneia dintr-o combinatie a celor doua materiale.

Sigur ca daca lucrezi intr-un mediu toxic, in care esti expus la diverse pericole, trebuie sa optezi pentru o salopeta cu un grad ridicat de protectie, adaptata conditiilor de munca, dar daca in job-ul tau singurul pericol este cel de a te murdari poti sa porti linistit o salopeta din bumbac.

Printre avantajele acestor salopete se numara gradul de confort, durabilitatea, posibilitatea de a fi imprimate si pretul scazut.

Confortul

Imbracamintea realizata 100% din bumbac nu este doar moale si placuta la atindere, dar si mai confortabila decat cea din poliester. O salopeta din bumbac poate fi purtata chiar si pe timpul verii, deoarece lasa pielea sa respire, pe cand una din poliester poate cauza iritatii si poate agrava anumite probleme ale pielii.

Durabilitatea

Imbracamintea din combinatii de bumbac si poliester este mai rezistenta la frecare si la anumite substante chimice corozive, dar si cea din bumbac 100% rezista foarte bine si are marele avantaj de a putea fi purtata indiferent de anotimp. Astfel, salopetele din bumbac sunt mai versatile si mai convenabile.

Imprimarea

Bumbacul pur este alegerea perfecta pentru imprimarea digitala a diverselor logo-uri, texte sau imagini care transforma o simpla salopeta intr-un echipament de munca. Deoarece este o fibra naturala texturata, bumbacul retine mai bine vopseaua si o impiedica sa se intinda sau sa se stearga. Astfel, modelul imprimat isi va pastra forma si culoarea mai mult timp.

Pretul

In general, imbracamintea realizata din poliester este mai ieftina decat cea din bumbac, motiv pentru care unele persoane opteaza pentru o combinatie intre cele doua materiale. Totusi, daca trebuie sa porti o salopeta pentru 8 ore in fiecare zi, confortul, controlul temperaturii si posibilitatea de a te misca usor sunt argumente care justifica pretul putin mai mare al salopetelor din bumbac 100%.

Chiar daca salopetele din poliester sunt mai versatile, echipamentul de la locul de munca trebuie sa fie in primul rand practic, si apoi estetic. Hainele de protectie trebuie sa indeplineasca anumite conditii, iar pentru a fi in siguranta este recomandat sa porti doar salopete din bumbac.

0 Shares
You May Also Like