Sfaturi pentru alegerea instalatiilor de Craciun

0 Shares
0
0
0

Fara doar si poate, Craciunul este cea mai asteptata si totodata cea mai indragita sarbatoare crestina dintr-un an calendaristic. Oamenii iubesc aceasta sarbatoare atat pentru semnificatia ei (de Craciun sarbatorim Nasterea Domnului), cat si datorita traditiior care insotesc aceasta sarbatoare.

Cel mai mult asteptam insa Craciunul datorita magiei sale, datorita faptului ca totul este impodobit cu instalatii de Craciun, incepand de la ferestrele magazinelor, si pana la brazii de Craciun din fiecare locuinta.

Intalnim instalatii luminoase si in oras, intalnim instalatii luminoase si in mediul rural. Peste tot, atmosfera este una de vis. V-ati gandit insa cum sa procedati atunci cand intentionati sa alegeti instalatii de Craciun? Vom discuta despre acest subiect in continuare.

Cautati la magazinele online

Dupa cum bine stim cu totii, toate produsele si obiectele de care avem nevoie, le putem cumpara si de la magazine online. Acest lucru este cat se poate de avantajos, pentru ca fiecare isi poate alege instalatia de Craciun din confortul propriei locuinte.

In plus, este mult mai simplu sa folosesti smartphone-ul sau laptopul si sa cauti instalatii de Craciun, si sa vizualizezi diferite modele. Poti vedea uneori si materiale video ale instalatiilor, deci este mult mai simplu de ales.

In plus, de cele mai multe ori, magazinele online isi vand produsele la preturi mai avantajoase decat magazinele offline. Deci, este recomandat ca fiecare persoana sa-si caute instalatia de Craciun mai intai de toate, la un asemenea magazin.

Ba chiar mai mult, magazinele online ofera posibilitatea de a returna instalatia, in cazul in care aceasta este defecta (foarte rare sunt astfel de cazuri), sau cand produsul nu corespunde cu cel comandat.

Stabiliti ce tip de instalatie doriti

Exista zeci de modele de instalatii de Craciun. Deci, este foarte important sa stabiliti de la bun inceput, ce tip de instalatie doriti. De exemplu, exista instalatiile clasice (modelul sir), care sunt cele mai ieftine de pe piata, si sunt deosebit de populare nu doar datorita pretului.

Multe persoane prefera aceasta categorie de instalatii luminoase pentru Craciun, dat fiind faptul ca acestea sunt extrem de versatile. In comparatie cu multe alte modele de instalatii, cele de tip sir pot fi instalate si in interiorul locuintei, dar si in exteriorul acesteia.

Un alt avantaj semnificativ al acestor instalatii este faptul ca pot fi utilizate atat pentru impodobirea bradului de Craciun, cat si pentru a decora ferestrele de exemplu, sau pentru a decora un alt pom sau alte obiecte. Cu cat pot fi utilizate in mai multe scopuri, cu atat sunt mai mari sansele ca aceste instalatii sa reprezinte cea mai buna optiune.

Exista apoi instalatii de Craciun de tip perdea. Acestea pot fi utilizate atat la interior cat si la exterior. De exemplu, in interior se pot folosi pentru a decora ferestrele; ele fiind curgatoare, la fel ca si perdelele.

La exterior, pot fi folosite pentru decorarea ferestrelor de exemplu, sau se pot adauga la stresina casei. Cei care locuiesc la bloc, pot alege astfel de instalatii de Craciun, pentru a-si decora balcoanele.

Se gasesc de-asemenea instalatii de tip plasa. Daca aveti de gand sa alegeti instalatii de Craciun pentru exteriorul casei, cu siguranta spre acestea trebuie sa va indreptati atentia. Acestea pot fi utilizate cu succes pentru a decora peretii exteriori ai casei. Pot fi utilizati si pentru a decora brazii din curte sau alte plante de exterior.

Tineti cont de dimensiuni

Fara doar si poate, dimensiunile sunt foarte importante atunci cand vine vorba despre alegerea instalatiilor de Craciun. Cel mai probabil veti dori o instalatie care sa aiba dimensiunile potrivite pentru a impodobi bradul. O instalatie cu 300 de beculete este mai mult decat suficienta pentru un brad de Craciun care are maxim 2 metri inaltime. Lungimea cablului de alimentare pentru astfel de instalatii, este de obicei de 1.5 metri.

Daca aveti nevoie de o instalatie de tip tub pentru mediul exterior in schimb, trebuie sa alegeti lungimea instalatiei, in functie de cat de mult doriti sa decorati. Poate doriti sa inconjurati casa cu instalatia respectiva. Poate doriti ca doar peretele din fata casei sa fie decorat. Deci, tineti cont de acest aspect.

Tipul alimentarii

Exista instalatii care functioneaza alimentate fiind de baterii, asa cum exista instalatii alimentate fiind direct de la priza. Fiecare poate alege ceea ce ii place mai mult. Cele alimentate insa de baterie sunt mai costisitoare, pentru ca bateriile nu dureaza foarte mult timp, si trebuie sa fie inlocuite cu altele noi.

Tipul becurilor

Nu in ultimul rand, tineti cont de tipul becurilor. Exista instalatii cu becuri incandescente, si instalatii cu becuri led. Cele mai eficiente din toate punctele de vedere, si totodata cele mai elegante, sunt instalatiile cu becuri led. Acestea sunt de preferat si datorita consumului redus de energie electrica.

Acestea sunt asadar, cateva dintre cele mai importante criterii de luat in considerare atunci cand vreti sa alegeti o instalatie de Craciun.

0 Shares
You May Also Like