Sfaturi pentru întreținerea mașinii de spălat vase

0 Shares
0
0
0

Mașina de spălat vase este unul dintre cele mai utilizate electrocasnice dintr-o gospodărie. Cu toate acestea, mulți dintre noi tind să neglijeze întreținerea și curățarea acesteia. Poate cel mai important aspect este protejarea masinii si a pieselor sale de depunerile de calcar.

Utilizati filtre de apă pentru îndepărtarea calcarului

Calcarul poate fi un inamic major pentru mașinile de spălat vase. Depunerile de calcar pot reduce eficiența mașinii, pot lăsa pete pe vase și pot scurta durata de viață a aparatului. Pentru a combate aceste probleme, este recomandat să utilizați filtre de apă specializate pentru îndepărtarea calcarului. Iată câteva recomandări în acest sens:

 • Alegeți un filtru potrivit pentru nevoile dvs.: există diferite tipuri de filtre de apă pe piață, de la cele simple, care se atașează direct la robinet, până la sisteme complexe de filtrare pentru întreaga casă. Asigurați-vă că alegeți unul care este eficient în îndepărtarea calcarului.
 • Instalați filtrul înainte de intrarea apei în mașina de spălat vase: pentru a beneficia la maximum de avantajele filtrului, instalați-l astfel încât să trateze apa înainte de a intra în mașina de spălat vase.
 • Verificați periodic filtrul: ca și în cazul altor componente ale mașinii de spălat vase, filtrele de apă necesită întreținere. Verificați și înlocuiți cartușul filtrului conform recomandărilor producătorului.
 • Alegeți un filtru cu capacitate adecvată: dacă utilizați mașina de spălat vase foarte des, s-ar putea să aveți nevoie de un filtru cu o capacitate mai mare. Asigurați-vă că filtrul poate trata volumul de apă necesar fără a reduce presiunea apei.
 • Rețineți beneficiile suplimentare: pe lângă îndepărtarea calcarului, multe filtre de apă pot elimina și alte impurități, cum ar fi clorul, metalele grele și bacteriile. Acest lucru poate îmbunătăți nu numai performanța mașinii de spălat vase, ci și calitatea apei pe care o beți.
 • Considerați costurile pe termen lung: Deși instalarea unui filtru de apă poate necesita o investiție inițială, economiile pe termen lung, datorate prelungirii duratei de viață a mașinii de spălat vase, sunt mult mai mari decat investitia initiala.

Sfaturi privind intretinerea masinii de spalat vase

Pentru a vă asigura că mașina dvs. de spălat vase funcționează la capacitate maximă și pentru a prelungi durata sa de viață, iată câteva sfaturi esențiale de întreținere.

 • Spălați regulat: utilizarea frecventă a mașinii de spălat vase previne acumularea de reziduuri și menține aparatul în stare optimă.
 • Eliminați resturile de mâncare: după fiecare ciclu, verificați și îndepărtați orice resturi de mâncare rămase în mașină.
 • Curățați brațele rotative: acestea sunt esențiale pentru funcționarea corectă a mașinii. Asigurați-vă că nu sunt blocate și curățați orice depuneri din orificii.
 • Curățați marginile și exteriorul: zonele din jurul ușii pot acumula mâncare și alte reziduuri. O curățare regulată vă va ajuta să evitați mirosurile neplăcute.
 • Deblocati și curățați scurgerea: aceasta este o zonă în care se pot acumula resturi de mâncare și alte particule.
 • Utilizați un acid pentru a elimina depunerile: acizii, precum oțetul alb, pot ajuta la eliminarea depunerilor de calcar și la menținerea strălucirii vaselor.
 • Combaterea mucegaiului: dacă observați semne de mucegai sau mirosuri neplăcute, un ciclu cu înălbitor poate fi util.
 • Curățați filtrul: acesta poate acumula resturi de mâncare și grăsimi, afectând eficiența mașinii.
 • Curățați cuva: o curățare periodică a interiorului mașinii cu bicarbonat de sodiu și oțet poate ajuta la eliminarea mirosurilor și a resturilor.
 • Verificați și înlocuiți furtunul: acesta poate prezenta semne de uzură și, dacă nu este înlocuit la timp, poate cauza inundații.

În concluzie, întreținerea regulată a mașinii de spălat vase nu numai că vă va asigura vase curate și strălucitoare, dar va prelungi și durata de viață a aparatului. Investiția de timp și efort în această întreținere vă va economisi bani și necazuri pe termen lung.

0 Shares
You May Also Like