Suprimarea zgomotului cu ajutorul castilor wireless

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de casti, exista diferente tehnice majore in plus fata de designul lor. Pe langa  castile special percepute pentru gameri sau castile pentru copii, exista si alte lucruri esentiale, pe langa faptul ca ele au o conexiune wireless. Daca acestea trebuiesc utilizate in timpul jocurilor sau vizionarii de filme, acestea trebuie sa aiba o latenta scazuta, de exemplu.

Castile ieftine cu AptX sunt disponibile de la aproximativ 25 de euro, dar care nu promit neaparat o calitate foarte buna. Cu toate acestea, exista casti special concepute pentru un mediu zgomotos. Acestea reduc zgomotul din jur si fac ca experienta puratrii lor, sa fie una de neuitat.

Castile complet wireless din adevarata categorie wireless sunt deosebit de compacte si mobile. Multi producatori de casti isi promoveaza produsele cu eliminarea zgomotului. Mare atentie in special la cele din gama de preturi sub 400 RON, se poate descoperi rapid ca termenul este interpretat foarte diferit si, in unele cazuri, se dovedeste a fi o masura de marketing pura.

Oricine doreste casti cu suprimare a zgomotului, isi  doresc de obicei casti care suprima activ zgomotul ambiental. Cu aceste casti in ear wireless, microfoanele capteaza zgomotul ambiental si genereaza un contra-sunet. Ca urmare, de exemplu, zgomotele din trenuri, avioane sau masini de spalat sunt abia sau deloc perceptibile. Vocile si zgomotele puternice sunt cel putin semnificativ reduse.

Termenul “activ” de suprimare a zgomotului intra in legatura cu microfonul castilor. Ideea este pur si simplu ca zgomotul de fundal este minimizat in timpul transmiterii vocale. Acesta este cu siguranta un avantaj in efectuarea apelurilor.

Calitatea sunetului celor mai ieftine casti wireless adevarate este absolut buna pentru apeluri telefonice, podcast-uri si consumul ocazional de muzica. Daca exista cerinte ridicate in ceea ce priveste calitatea sunetului, modelele bugetare sunt excluse. Sunetul nu are diferentialitate si presiune, in special la volum mare. Rezultatul poate fi lustruit cu o aplicatie de egalizare, dar aceste ANC-uri nu sunt potrivite pentru adevaratii iubitori de muzica.

Anularea zgomotului reduce durata de viata maxima a bateriei intr-un numar mare de modele – uneori chiar semnificativ. Avantajele castilor in ear wireless sunt numeroase. Ele sunt foarte mici si usoare datorita designului lor, ofera de obicei o buna aderenta – ideala pentru activitati sportive. De asemenea, pot fi depozitate usor atunci cand numai este nevoie de ele, deoarece se potrivesc in fiecare buzunar al jachetei.

Datorita designului lor, castile sunt introduse direct in canalul urechii sau, asa cum se intampla cu asa-numitele muguri de urechi (de exemplu, ca si in cazul EarPod-urilor albe Apple ).

In concluzie, castile wireless adevarate cu ANC inmoaie in mod vizibil zgomotele intunecate si chiar de fundal. Suprimarea zgomotului functioneaza si de la un volum relativ ridicat. Castile wireless fara anulare activa a zgomotului ofera un sunetnu foarte bun. Modelele de top cu un sunt foarte bun, sunt cele de la Bose, cu un pret de aproximativc 1 000 RON. Castile wireless cu anulare activa a zgomotului (ANC) ofera placere muzicala relaxata chiar si intr-un mediu zgomotos.

0 Shares
You May Also Like