Tablă tip țiglă: Ce este, ce avantaje are și cum se montează această tablă metalică care imită aspectul țiglei

0 Shares
0
0
0

Ești în căutarea acoperișului perfect pentru locuința ta? Vrei să îți renovezi acoperișul? Descoperă în cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre tabla de tip țiglă care oferă o mulțime de avantaje și care ar putea deveni soluția ideală pentru acoperirea casei tale dar și pentru acoperirea clădirilor industriale, agricole sau rezidențiale. 

Tabla tip țiglă este un produs care reproduce ca aspect forma țiglei tradiționale dar care oferă, în egală măsură, avantajele unui acoperiș metalic. Tabla tip țiglă prezintă un număr mare de avantaje: este ușoară, ieftină și ușor de instalat, avantaje asupra cărora ne vom opri în cele ce urmează.

Ce este tabla tip țiglă?

Tabla tip țiglă este un produs prefabricat pentru acoperiș ce are aspectul unei țigle ceramice tradiționale. Această țiglă metalică este fabricată din oțel sau din aluminiu și este potrivită atât pentru construcții mai noi cât și pentru renovări. 

Poate fi întâlnită atât pe casele particulare cât și pe clădirile industriale. Evident, varianta din oțel este mai rezistentă decât cea din aluminiu. Aluminiul este mai des întâlnit în mediile industriale și pe clădirile situate la malul mării. Aluminiul este mai rezistent la coroziune decât oțelul.

Ce avantaje are tabla tip țiglă?

Țigla metalică oferă o serie de avantaje deloc de neglijat care te-ar putea face să o alegi în detrimentul țiglelor clasice. Tabla tip țiglă oferă durabilitate, rezistență și estetică și acestea sunt doar câteva din avantajele pe care le vom enumera mai jos.

Este durabilă

Un avantaj de necontestat al acestui tip de tablă este durabilitatea acesteia. Este rezistentă atât la intemperii cât și la testul timpului, la foc și la agresiuni externe de care suferă de obicei acoperișurile tradiționale precum mucegai, mușchi sau ciuperci. Indiferent dacă este vorba de vânt, ploaie sau grindină, acoperișul tău din tablă tip țiglă va rămâne de neclintit. Acest lucru ne duce la următorul avantaj de necontestat al tablei tip țiglă: durabilitatea.

După cum spuneam mai sus, tabla tip țiglă este un acoperiș metalic care rezistă în timp fără probleme. Acest material are o durabilitate de 15-20 de ani sau chiar mai mult.

Alege Eleganța și Durabilitatea cu Tabla Tip Tiglă în Sistemul Tău de Acoperire

Greutate redusă 

La prima vedere, ai crede că țigla metalică este robustă și grea însă nu este deloc așa. În realitate este o tablă renumită pentru faptul că este ușoară, prin urmare ușor de instalat. Acest lucru se traduce prin timpi de instalare mai scurți și, în același timp, costuri mai reduse.

Estetică

Pe lângă toate avantajele enumerate mai sus, tabla tip țiglă este în egală măsură estetică. Imită la perfecție țigla tradițională așa că poți opta pentru acest tip de țiglă pentru a oferi locuinței tale un farmec asemănător cu cel al țiglelor tradiționale.

Pe lângă aceste numeroase avantaje incontestabile, există două obstacole majore care stau între acoperișul tău și acoperișul metalic perfect. Acestea sunt zgomotul și condensul.

Zgomot redus

Lipsa de izolare fonică poate fi o adevărată problemă în timpul ploilor puternice sau al grindinei, dar trebuie să știi că această problemă poate fi rezolvată destul de ușor.

Adăugarea unei izolații de calitate îți va permite, fără îndoială, să contracarezi această problemă a zgomotului. De asemenea, poți îmbunătăți izolarea fonică a casei tale păstrând vechiul acoperiș și folosind acest nou acoperiș metalic peste acoperișul original.

Condensare

Același lucru este valabil și pentru problema condensului, care se întâlnește adesea pe acest tip de panou metalic. Variațiile de temperatură și ventilația slabă tind să creeze condens pe stratul interior al panourilor tale din polietilenă. Soluția? O folie anticondens pentru a o aplica pe partea care suferă de condens.

Cum se montează tabla tip țiglă pe acoperiș?

Tabla tip țiglă se montează extrem de ușor. Înainte de montarea propriu-zisă a tablei tip țiglă se va verifica suprafața acoperișului, dreptunghiularitatea în special. Coama și streașina trebuie să fie paralele, lateralele trebuie să fie paralele. Unghiurile trebuie să fie drepte și diagonalele trebuie să fie egale. Cei care montează tabla Bilka preț trebuie să fie instruiți și echipați în mod corespunzător pentru lucrul la înălțime. Ridicarea țiglelor se va realiza cu ajutorul unor corzi rezistente și prinderea panourilor se va face longitudinal, pe cant. Nu se recomandă montarea tablei tip țiglă pe acoperiș când afară este vânt puternic.

Distanța dintre căpriori este deosebit de importantă, distanța recomandată fiind cea de maxim 80 de centimetri. Este important ca primul panou să se monteze cu atenție, să se respecte perpendicularitatea față de streașină. Eventualele erori de montaj vor influența aspectul învelitorii. Se recomandă montarea tablei tip țiglă de la dreapta spre stânga și de la streașină spre coamă. Panourile se vor monta prin retragere. 

Tabla tip țiglă se va tăia cu ajutorul unui foarfece electric sau cu foarfece de tăiat tabla manual. În momentul montajului se va îndepărta filmul adeziv special de protecție. Fixarea modulelor pe rigole se va face cu deosebită grijă și atenție, cu ajutorul unor șuruburi autofiletante pentru tabla tip țiglă. Pentru fixarea șuruburilor se va folosi chei magnetice speciale. 

Pentru finalizarea eficientă a proiectului de acoperire a acoperișului cu tablă Bilka preț se vor utiliza unele accesorii suplimentare ce au rolul de închidere, izolare și etanșare. La structura acoperișului cu tablă tip țiglă se recomandă folosirea foliilor izolatoare anticondens. 

Datorită greutății reduse, țiglele sunt deosebit de ușor de manipulat, se pot transporta, în funcție de lungimea lor, de două sau de trei persoane, folosindu-se mănușile de protecție adecvate.

De ce să alegi tabla tip țiglă pentru acoperișul tău?

Tabla tip țiglă prezintă o mulțime de avantaje în comparație cu celelalte materiale folosite pe post de învelitoare de mai mulți ani. Are un preț mai scăzut decât țigla ceramică, indiferent de grosimea pe care o are, este ușoară, un aspect extrem de important deoarece poate să protejeze structura casei împotriva solicitărilor oferite de greutate. Poate avea mai multe culori, oferind posibilitatea personalizării acoperișului. Poți opta pentru o tablă tip țiglă lucioasă sau mată.

0 Shares
You May Also Like