Top 4 destinatii de vacanta pe care nu ar trebui sa le ratezi in Romania

0 Shares
0
0
0

Iti prezentam 4 destinatii de vacanta pe care ar trebui sa le incluzi pe lista atunci cand iti programezi concediul in Romania.

Slanic Moldova

Statiunea Slanic Moldova este una dintre cele mai apreciate destinatii de vacanta din Romania, insa nu este vizitata in plin sezon,  de un numar mare de persoane, deci daca vrei un concediu linistit ar trebui sa o iei in calcul.

Poti gasi cazare la o casa de vacanta Slanic Moldova, urmand linkul, unde vei reusi cu siguranta sa te simti bine si sa te distrezi.  Daca esti mare amator de plimbari in natura sau vrei sa vii aici pentru terapie, vei gasi cu siguranta ce sa faci. Poti alege trasee de promenada usoare sau grele, sau te poti bucura de proprietatile celor 7 izvoare.

Traseul celor 300 de trepte este unul dintre cele mai interesante pentru cei carora le place sa mearga mult pe jos. Dupa ce treci podul de langa izvor ai in fata treptele pe care va trebui sa le urci pana la platou.

Este foarte important de mentionat ca nu mai sunt 300 de trepte si ca au ramas cam 160 deci nu trebuie sa te sperii ca vei avea prea mult de urcat. Daca vrei plimbari mai usoare poti merge spre panorama Slanicului, un traseu scurt si usor de parcurs de unde vei vedea de sus intreg orasul.

Brasov

Situat in centrul Romaniei, Brasov se bucura de toate, de la viata moderna a orasului la farmecul lumii vechi si peisaje fascinante. Inconjurat de Muntii Carpati, orasul este considerat o statiune montana, cu facilitati de schi si patinaj pe gheata.

O vedere interesanta este Biserica Neagra, o catedrala gotica numita astfel deoarece fumul dintr-un foc urias din secolul al XVII-lea a innegrit pietrele. De asemenea, vizitatorii pot dori sa faca o plimbare pe Strada Sforii, care este cea mai ingusta strada din tara.

Sibiu

Sibiu, candva parte a Ungariei, dateaza de la inceputul secolului al XII-lea. Orasul este situat in Transilvania, o zona care este asociata cu vampirii, inclusiv cu Dracula, dar sunt foarte multe lucruri de vazut fara legatura cu aceste creaturi mitologice.

Turistii vor gasi aici Piata Mare, folosita inca din secolul al XV-lea, si cladiri baroce, inclusiv Palatul Brukenthal, care adaposteste unul dintre cele mai vechi muzee din lume. De asemenea, vizitatorii pot dori vada ramasitele vechi fortificatii folosite pentru a apara orasul in urma cu sute de ani.

Sighisoara

Situat de asemenea in Transilvania, Sighisoara este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat in Romania, datorita cetatii care inca se mai pastreaza. In timpul secolului al XII-lea mesterii si comerciantii germani, sasii transilvaneni, au fost invitati aici de regele Ungariei sa se stabileasca si sa apere frontiera.

Au stabilit aici un oras comercial infloritor si vizitatorii cetatii inca il vad astazi. Ulterior, a fost extins  in secolul al XIV-lea. In fiecare iulie are loc un festival medieval in vechea cetate. Reperul orasului este Turnul cu Ceas, un turn inalt de 64 de metri construit in 1556.

0 Shares
You May Also Like