Top 5 cele mai utile electrocasnice în bucătărie

0 Shares
0
0
0

Bucătăria poate fi un loc care să îți permită să experimentezi cu ingrediente și gusturi, dar când ai mulți invitați la masă, bucătăria poate deveni un spațiu de muncă grea. În situațiile în care ai nevoie să gătești în cantități mai mari, cu ocazia sărbătorilor sau zilelor de naștere, electrocasnicele care să te ajute să termini treaba mai repede îți vor fi cei mai buni aliați. În astfel de momente, ai nevoie de ajutorul unor electrocasnice care să îți ușureze munca și să îți permită să te bucuri mai mult de momentele petrecute în bucătărie. În rândurile ce urmează, îți vom prezenta cinci astfel de electrocasnice care îți vor fi de mare ajutor în aventurile din bucătărie.

Iată 5 electrocasnice care nu ar trebui să lipsească din orice bucătărie

Mixer de mână

Un mixer de mână este unul dintre cele mai utile electrocasnice pe care le poți avea în bucătărie. Acesta îți va fi de mare ajutor la amestecarea ingredientelor pentru prăjituri, dar și pentru prepararea unor sosuri, cremă de brânză sau pentru omogenizarea compoziției unor smoothie-uri sau sucuri naturale.

Blender

Dacă ești mare fan al supelor cremă, sosurilor sau smoothie-urilor cu ingrediente proaspete, un blender îți va fi cel mai bun prieten din bucătărie. Cu ajutorul acestuia, vei putea obține rapid și ușor un piure fin din fructe și legume. De asemenea, poți prepara lapte vegetal sau poți face aluat pentru clătite pufoase. În oferta celor de la Altex.ro, vei regăsi o gamă largă de astfel de aparate și mini tocătoare, la prețuri potrivite oricărui buzunar. 

Robot de bucătărie

Un robot de bucătărie este unul dintre cele mai versatile electrocasnice pe care le poți achiziționa pentru bucătărie. Acestea pot fi utilizate pentru a tăia, amesteca, mărunți și mixa alimente, ceea ce înseamnă că poți economisi timp și energie. Mai mult decât atât, un robot de bucătărie este perfect pentru a prepara aluatul pentru prăjituri sau pentru a-ți toca singur carnea, fără a fi nevoie să o cumperi din supermarket. De asemenea, unii roboți de bucătărie vin cu accesorii suplimentare, cum ar fi cupe de măsurare sau sită pentru făină, ceea ce le face și mai utile.

Cuptor cu microunde

Un cuptor cu microunde este un electrocasnic indispensabil în orice bucătărie modernă. Acestea pot fi utilizate pentru a încălzi sau a dezgheța alimente într-un timp foarte scurt, ceea ce este util atunci când ești pe fugă sau atunci când nu ai timp să aștepți încălzirea alimentelor în cuptorul tradițional.

Mașină de spălat vase

Curățarea vaselor poate fi una dintre cele mai enervante activități din bucătărie. O mașină de spălat vase poate face toată munca neplăcută în locul tău, într-un mod mult mai eficient. Acestea pot fi utilizate pentru a spăla vasele într-un timp foarte scurt, iar multe modele vin cu opțiuni suplimentare, cum ar fi ciclurile de spălare intensivă sau funcția de uscare. Pe lângă spălarea vaselor, un astfel de aparat va și igieniza vesela, prin folosirea apei la temperaturi foarte înalte, lucru care nu se întâmplă în cazul spălării în chiuvetă. 

În concluzie, dacă îți lipsește vreunul dintre aceste unelte din bucătărie, nu ezita să îl treci pe wishlist. Vei observa ce diferență majoră va face folosirea acestora și cât de mult timp îți va salva. 

 

Sursa foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like