Tot ce trebuie sa stii despre drujbe

0 Shares
0
0
0

Un mod de a regla tensiunea in lantul de taiere astfel incat sa nu se lege nici sa se desprinda de bara de ghidare. Intinzatorul este actionat fie prin rotirea unui surub sau a unei roti manuale. Intinzatorul este fie in pozitie laterala sub evacuare, fie este integrat in capacul ambreiajului. Acest lucru se intampla inclusiv la o drujba benzina.

Dispozitivul de tensionare laterala are avantajul ca capacul ambreiajului este mai usor de montat, dar dezavantajul este ca este mai dificil sa ajungeti in apropierea barei. Elementele de tensionare prin capacul ambreiajului sunt mai usor de operat, insa capacul ambreiajului este mai dificil de atasat.

La rotirea surubului, un carlig dintr-o gaura de bara deplaseaza bara fie in exterior (tensionare), fie inauntru, facand lantul liber. Tensiunea este corecta atunci cand poate fi miscata cu usurinta de mana si nu agatata de bara. Cand tensionati, tineti bratul in sus si trageti piulitele stranse. In caz contrar, lantul se poate derula.

Partea inferioara a fiecarei legaturi este dotata cu un mic deget de metal denumit “legatura de actionare” (DL, de asemenea) care localizeaza lantul de pe bara, contribuie la transportul uleiului lubrifiant in jurul barei si se angajeaza cu pinionul de actionare al motorului in interiorul corpului ferastraului .

Motorul lanseaza lantul in jurul sinei cu ajutorul unui ambreiaj centrifugal, antrenand lantul, pe masura ce turatia motorului creste sub puterea motorului, dar permitandu-i sa se opreasca pe masura ce viteza motorului incetineste la turatia de mers in gol.

Imbunatatirile dramatice, dispozitivele de siguranta ale lantului de fier si designul general au avut loc de la inventarea lantului, salvand multe vieti si prevenind nenumarate leziuni grave. Acestea includ sisteme de franare cu lant, sisteme de lant mai bune si sisteme anti-vibratii.

Pe masura ce sculptatul cu lant a devenit mai popular, producatorii de lanturi de ferastrau fac niste bare scurte, cu varf ingust, pentru sculptura. Acestea se numesc bare de tip “quarter-tip”, bare tip “niche tiped” sau “dime tiped”, in functie de marimea varfului rotund.

Producatorul de ferastraie de lant Echo sponsorizeaza o serie de sculpturi, precum si soferi precum fostul cantaret Runaways, Cherie Currie.  Unele ferastraie cu lant, cum ar fi CV-ul RedMax G3200, sunt construite special pentru aplicatii de sculptura.

Ferastraiele cu lant de astazi arata toate caracteristicile de siguranta pentru a proteja operatorul. Toate aceste caracteristici nu reprezinta o garantie de 100% ca operatorul nu va fi ranit. Cea mai buna protectie, chiar si in continuare, este experienta.

Frana cu lant se afla in capacul ambreiajului. Aici se tensioneaza o banda in jurul tobei de ambreiaj care opreste lantul in milisecunde. Frana cu lant este eliberata de manerul superior cu mana sau incheietura mainii. Frana este destinata a fi utilizata in momente de lovitura.

Captatorul lantului este amplasat intre corpul ferastraului si capacul ambreiajului. In cele mai multe cazuri se pare ca este un carlig din aluminiu.

Se utilizeaza pentru a opri lantul atunci cand acesta se deruleaza de la bara si scurteaza lungimea lantului. Atunci cand deraierea lanturilor se leaga de sub ferastrau catre operator. Scurtarea impiedica lovirea operatorului, dar atinge protectia manerului din spate.

0 Shares
You May Also Like