TREI motive pentru care este indicat să alegi o protecție suplimentară pentru vehiculul tău

0 Shares
0
0
0

Deținerea unui autoturism vine la pachet, întotdeauna, cu responsabilități mari. Odată achiziționat, trebuie să aibă revizia efectuată periodic, un RCA și un ITP valabile și să se afle în perfectă funcționalitate. De altfel, pentru ca un autovehicul să ruleze conform standardelor, pe șosele, iar șoferul să nu fie sancționat de oamenii legii, trebuie să fie respectate toate detaliile regăsite în cartea mașinii (anvelope, faruri conforme). De altfel, pe lângă polița RCA, conducătorii auto pot opta și pentru o protecție suplimentară, și anume o asigurare CASCO. Există o serie de motive pentru care această asigurare facultativă reprezintă un beneficiu real pentru șoferi. În cele ce urmează, vei descoperi de ce ar fi indicat să alegi o astfel de protecție suplimentară.

Iată câteva aspecte pe care să le iei în considerare când cauți o soluție de protecție suplimentară pentru autoturismul tău:

  • Mai înainte de toate, trebuie să știi faptul că o protecție suplimentară pentru vehiculul tău reprezintă o măsură care să te avantajeze din punct de vedere financiar. Este o asigurare care poate fi aleasă atât de persoanele juridice, cât și de cele fizice, pentru un autovehicul înmatriculat pe teritoriul țării. Reprezintă o măsură prin care ești protejat în fața anumitor situații de risc și beneficiezi de asistență rutieră de urgență. În condițiile în care autovehiculul tău nu pornește și nu poate fi deplasat de la locul producerii evenimentului asigurat până la cel mai apropiat service sau spațiu amenajat, atunci îți este pusă la dispoziție o astfel de opțiune, și anume cea de asistență rutieră. Poți opta pentru o astfel de asigurare CASCO pentru mașină de la Asirom.ro, având posibilitatea de a încheia un contract pe o perioadă cuprinsă între o lună și un an.
  • De altfel, o asigurare CASCO pentru autovehiculul tău te poate proteja financiar în fața multor riscuri. Costurile în diverse situații sunt acoperite. De exemplu, prin intermediul acesteia pot fi acoperite cheltuielile ce survin în urma unor reparații realizate din cauza producerii unui eveniment neplăcut. De asemenea, în condițiile unei asigurări personalizate, autovehiculul tău poate fi asigurat în caz de furt și în fața pagubelor provocate de fenomene meteo extreme, incendii, vandalism, calamități naturale, căderi de corpuri, zgârieturi și loviri, dar și pentru răsturnarea sau derapajul mașinii.
  • Pe de altă parte, dacă optezi pentru o asigurare facultativă pentru mașina ta, poți fi protejat pentru circulația în afara drumurilor publice sau pentru circulația pe drumurile inundate temporar, în urma averselor torențiale, a inundațiilor sau a spargerii unor conducte. De altfel, plata poliței de asigurare CASCO este, acum, mai rapidă și poate fi efectuată direct online, pentru a nu sta cu grija ei. Totodată, printr-o asemenea poliță facultativă poți beneficia de un autoturism la schimb, în condițiile în care autovehiculul tău personal necesită o perioadă de reparație mai mare. De altfel, utilizarea mașinii care se oferă la schimb nu trebuie să depășească perioada în care autovehiculul personal este reparat.

O asemenea asigurare auto este utilă și atunci când mergi în vacanță cu mașina personală, aspect care te-ar putea scuti de o grijă. Asigurarea CASCO reprezintă o măsură de protecție atât pentru tine, cât și pentru bunul tău, în fața anumitor riscuri la care ai putea fi expus în timpul călătoriilor tale.

Sursă foto: Pexels.com

0 Shares
You May Also Like