Tu ce web hosting alegi?

0 Shares
0
0
0

Daca iti place sa iti petreci timpul in fata calculatorului, cu siguranta ideea de a-ti crea propriul tau blog este una foarte buna.

In acest caz va trebui sa te gandesti foarte bine la un nume de domeniu pentru blogul respectiv, iar apoi va trebui sa verifici daca acesta este disponibil. In cazul in care numele de domeniu la care te-ai gandit este disponibil, nu iti ramane altceva de facut decat sa il inregistrezi.

Apoi, urmatorul pas va fi acela de a-ti alege un pachet de web hosting, asa ca poti sa vezi mai mult aici pentru a face cea mai buna alegere pentru tine si pentru blogul tau personal.

Cei mai multi proprietari de bloguri au optat pentru un web hosting shared sau pentru un pachet de gazduire partajata dupa cum mai este cunoscuta aceasta gazduire web.

In cazul in care ai si tu de gand sa optezi pentru un astfel de pachet de gazduire web, va trebui sa imparti toate resursele unui server impreuna cu o multime de bloguri sau cu o multime de site-uri.

Din punct de vedere financiar, aceasta este fara doar si poate cea mai indicata solutie, dat fiind faptul ca web hostingul shared este cel mai ieftin web hosting de pe piata.

Daca stam sa discutam insa din punct de vedere al calitatii web hostingului, aici lucrurile pot sa nu fie tocmai asa cum ti-ai dori, dat fiind faptul ca anumite site-uri vor putea consuma mai multe resurse decat cele alocate lor, asa ca blogul tau la fel ca si alte site-uri sau bloguri vor avea de suferit.

In cazul in care observi ca blogul tau are mult mai multi vizitatori decat te-ai fi asteptat, atunci cu siguranta cea mai indicata solutie ar fi aceea de a opta pentru un Virtual Private Server.

Un astfel de server VPS reprezinta o cale de mijloc din punct de vedere financiar intre gazduirea partajata si gazduirea dedicata. Un server VPS se bazeaza pe tehnologii de virtualizare, iar o mica parte a serverului iti va fi alocata.

Aici trebuie insa sa stii ca nu va fi nevoie sa imparti resursele cu alti proprietari de bloguri, asa ca blogul tau nu va fi afectat de consumul mare de resurse al altor bloguri.

In ceea ce priveste partea financiara, un asemenea pachet de gazduire va fi ceva mai scump decat un pachet de gazduire partajata, insa cu siguranta isi merita banii.

Daca vei avea un trafic enorm de mare, atunci va trebui sa iti indrepti atentia spre un server privat. Un asemenea pachet de gazduire dedicata insa va fi mult mai scump decat un pachet de gazduire partajata, si chiar decat un server VPS. Aici insa vei avea resurse nelimitate, asa ca din acest punct de vedere nu vei mai avea niciodata probleme.

Asadar, atunci cand discutam despre gazduire web, poti opta pentru diferite tipuri de gazduire, iar in functie de traficul de pe blog, dar si in functie de buget, iti vei putea alege un pachet de web hosting.

0 Shares
You May Also Like