Tu stii sa alegi o remorca auto?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care intentionezi sa iti cumperi o remorca auto, este foarte imortant sa cunosti cateva detalii foarte importante, care te vor ajuta sa faci cea mai potrivita alegere.

In clipa de fata, pe piata se gaseasc diferite modele care pot indeplini cu succes sarcini fixe pentru transportul diferitelor tipuri de marfuri, si care au volume de incarcare diferite. Mai multe detalii despre tipurile de remorca auto vei descoperi pe parcursul acestui articol.

Remorca usoara

Remorca auto usoara, este fara doar si poate, cel mai des utilizat in activitati de transport in regim personal. O asemenea remorca are avantajul ca are un pret redus in comparatie cu alte tipuri de remorci.

In general, o astfel de remorca dispune de unele caracteristici cum ar fi: rabatare obloane fata si spate, basculare manuala si detasare obloane laterale. Un alt avantaj este ca aceste remorci pot fi accesorizate cu obloane, cu prelata sau cu cadru metalic, cu grijalaje metalice de tip cusca sau cu suport pentru motocicleta.

Remorca carosata

O asemenea remorca poate fi utilizata dupa bunul plac in diferite activitati. Aceasta remorca are forma unei cutii, si este ideala in momentul in care este necesar transportul diferitelor bunuri, precum obiecte de mobilier, bagaje, etc.

In cazul in care intentionezi sa iti cumperi o asemenea remorca, trebuie sa stii ca in cazul in care greutatea acesteia nu depaseste 750 de kilograme, nu este necesar sa fie dotata cu sistem de franare, dar daca greutatea ei este mai mare, atunci este necesar un asemenea sistem.

Remorca comerciala

O astfel de remorca este ideala pentru cei care se ocupa de comert. Acest tip de remorca este incuiata total, ceea ce inseamna ca bunurile pot fi pastrate in siguranta. Se pot gasi o multime de modele de asemenea remorci. Unele dintre acestea sunt dotate din fabrica, cu rafturi de depozitare.

Remorca tip cusca

Remorcile care fac parte din aceasta categorie, pot fi utilizate atat pentru a transporta incarcaturi mari, cat si pentru a transporta incarcaturi mici. Cele mai multe asemenea remorci, au o usa la spate, pe unde poate fi facut accesul.

De regula, acest tip de remorca auto se foloseste pentru a transporta obiecte de mobilier, aparatura electrocasnica, bagaje, etc.

Remorca tip basculabila

O asemenea remorca este ideala pentru a transporta materiale de constructii, si cu siguranta nu este atat de des intalnita precum cele amintite anterior. Acest tip de remorca are in dotare un sistem hirdaulic necesar bascularii.

Platforma auto

Platforma auto tot in categoria remorcilor auto se incadreaza. O asemenea remorca dispune de rampe rabatabile care se folosesc pentru urcarea sau coborarea masinii care urmeaza sa fie transportat. O platforma auto trebuie sa dispuna de troliu pentru urcarea autoturismului.

Remorca de off – road

O astfel de remorca este mai ridicata de la sol in comparatie cu remorcile obisnuite, si dispuene de cauciucuri speciale, ideale pentru terenurile accidentate.

Remorca pentru motociclete

La fel ca si platforma auto, si o asemenea remorca are forma uneu suprafete plate, pe roti si dispune de o rampa dabatabila pentru a urca si a cobori motocicleta. Exista asemenea platforme, cu unul, cu doua sau cu trei locuri.

Remorca pentru animale

Acest tip de remorca se foloseste pentru a transporta animalele (cainii in mod deosebit). Exista asemenea remorci atat de spatioase, incat permit transportul simultan a doi cai.

 

0 Shares
You May Also Like