Unde se incheie cele mai avantajoase polite de asigurare RCA?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care iti cumperi un autoturism, fie ca deja este inmatriculat si urmeaza sa il transcrii pe numele tau, fie ca acesta are numere provizorii si urmeaza sa fie inmatriculat in Romania, trebuie sa inchei o polita de asigurare RCA pentru masina.

Ei bine, aceasta polita de asigurare RCA este un contract care se incheie intre proprietarul masinii si o firma care isi desfasoara activitatea in domeniul asigurarilor. Polita de asigurare se incheie cu scopul despagubirii tertelor parti prejudiciate in timpul unui accident rutier.

Mai exact, o polita de asigurare este ideala pentru ca soferul vinovat de producerea unui accident auto ii va oferi soferului nevinovat polita sa de asigurare, iar soferul nevinovat va fi despagubit de catre firma de asigurari la care soferul vinovat de producerea accidentului a incheiat polita de asigurare.

Referitor la polita de asigurare RCA este important de mentionat faptul ca acesta este obligatorie, iar acei soferi care vor circula cu masina fara sa aiba o polita de asigurare valabila, vor suporta consecintele daca vor fi depistati in trafic.

Un alt amanunt foarte important referitor la politele de asigurare RCA este acela ca in momentul in care se incheie politele, proprietarii masinilor primesc si o polita Carte Verde, care este echivalentul politei RCA atunci cand masina paraseste teritoriul Romaniei.

Inca un detaliu interesant este acela ca toti soferii pagubiti trebuie sa anunte acum firma de asigurare la care soferul vinovat de producerea accidentului are polita de asigurare valabila, in cel mult 5 zile de la producerea accidentului.

Ei bine, acestea fiind spuse, in continuarea acestui articol vom vedea care sunt locurile in care se poate incheia o polita de asigurare RCA.

In primul rand, cei care au nevoie sa incheie o polita de asigurare RCA pot sa treaca pragul unei firme de asigurari, iar acolo vor primi o oferta din partea firmei de asigurari.

Cu siguranta insa nu aceasta este cea mai indicata idee, ci aceea de a incheia o polita de asigurare la sediun unui brocker de asigurari.

Aceasta idee este una cat se poate de inteleapta, deoarece un brocker de asigurari lucreaza cu foarte multe firme de asigurari, asa ca acesta le poate prezenta proprietarilor de autovehicule mai multe variante avantajoase.

Pentru proprietarii masinilor acest lucru este unul foarte avantajos, pentru ca daca au la dispozitie mai multe variante, pot alege cel mai ieftin rca auto, sau pot alege rca-ul ideal pentru ei.

Mai nou, exista si posibilitatea incheierii unei polite RCA in mediul online, asa ca toti cei care au nevoie de o polita de asigurare RCA pentru masina lor pot accesa in orice moment pagina Rca-auto.ro, unde vor completa toate campurile libere cu datele personale si datele masinii iar apoi vor plati polita de asigurare.

Una peste alta insa, nu conteaza atat de mult locatia in care se incheie polita de asigurare, ci conteaza foarte mult ca proprietarii masinilor sa incheie polita, pentru ca daca vor circula fara polita de asigurare si vor fi depistati in trafic, vor fi amendati, si vor putea ramane si fara talonul masinii si fara placutele de inmatriculare.

0 Shares
You May Also Like