Volkswagen plănuiește să devină liderul EV cu divizia e-mobility

0 Shares
0
0
0

Frankfurt: Volkswagen creează o divizie e-mobility, intenționând să devină liderul de piață al mașinilor electrice.

Divizia va fi condusă de veteranul companiei Thomas Ulbrich, potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al Volkswagen. Brandul Volkswagen aspiră să detroneze Tesla și să devină lider în ceea ce privește vânzarea mașinilor electrice. Pentru 2020, se pregătește lansarea pe piață din Europa a modelului I.D. la un preț similar versiunii diesel Golf. În același an, se pregătește vânzarea I.D. Crozz SUV în Europa și Statele Unite.

Volkswagen plănuiește să devină liderul EV cu divizia e-mobility

Sursa foto: wkauto.ro

Brandul Volkswagen dezvoltă platforma electrică MEB pentru tot grupul VW, platforma ce va fi folosită și de Audi, Seat și Skoda.

Pana in 2025 Volkswagen va pune în circulație cel puțin 20 de modele complet electrice, conform unei declarații a unui purtător de cuvânt al firmei. De asemenea, intreg grupul VW va lansa 32 de modele electrice noi.

Potrivit planului Roadmap E, grupul Volkswagen plănuiește să produca 100.000 de modele I.D. in anul 2020 si sa depaseasca pragul de 1 milioan de mașini complet electrice pana in 2025. Grupul planuieste sa lanseze mai mult de 80 de modele electrice noi pana in 2025, dintre care peste 50 bazate pe baterii și 30 hibrid.

Ulbrich, care s-a alăturat grupului Volkswagen din 1989, si-a luat în primire noul post de la 1 februarie. Este șeful departamentului de logistică și producție din 2014, după ce a lucrat pentru Volkswagen în China și Shanghai.

Postul actual al lui Ulbrich va fi preluat de Andreas Tostmann, șeful departamentului de producție de la sucursala Volkswagen din Spania, Seat.

 

0 Shares
You May Also Like