3 avantaje ale utilizarii tiparului digital

0 Shares
0
0
0

Tiparul digital reprezintă una dintre cele mai inovative metode de tipărire, care constă în reproducerea informațiilor digitale direct pe un mediu de tipărire, fără a necesita utilizarea unei matrițe.

Tehnologia utilizată în crearea tiparului digital s-a aflat într-o continuă evoluție începând cu anii 60, având ca scop îmbunătățirea calității serviciilor de printare și eficientizarea timpului de lucru.

Câteva dintre avantajele utilizării tiparului digital sunt următoarele:

● Flexibilitate și personalizare
● viteză mare de execuție
● cost avantajos

1. Flexibilitate și personalizare

Unul dintre cele mai importante avantaje ale tiparului digital este flexibilitatea, atât în ceea ce privește timpul de producție, cât și modificările care pot fi făcute asupra graficii. Astfel, tiparul digital permite schimbarea datelor și a graficii la fiecare exemplar imprimat, fără încetinirea procesului. Acesta este compatibil cu mai multe suporturi: hârtie, lemn, metal, material textil, piele sau plastic, lărgind astfel spectrul utilizării acestuia.

Astfel, pot fi realizate o gamă largă de produse, precum cărți de vizită, afișe, flyere, pliante, cataloage, mape de prezentare, agende personalizate, notes, calendare de birou sau de perete, inserturi, cărți și reviste, felicitări și invitații, meniuri restaurant, legitimații și ecusoane etc.

De asemenea, comanda minimă poate fi de o singură bucată, fiind perfect pentru tiraje mici și mijlocii. Aceste aspecte demonstrează faptul că tiparul digital este perfect pentru realizarea unor comenzi personalizate, care se pliază pe diversele cerințe ale clientului.

2. Viteză mare de execuție

Având in vedere faptul că lumea se mișcă din ce în ce mai repede, iar termenele de livrare au devenit din ce în ce mai scurte, viteza mare de execuție a tiparului digital reprezintă un avantaj important.
Tipărirea lucrării poate începe în câteva minute de la primirea fișierelor, timpul de realizare fiind extrem de scurt chiar și pentru proiecte care presupun sute sau mii de exemplare.

3. Cost avantajos

Tiparul digital este perfect pentru tiraje mici și medii, având costuri mult mai reduse decât metodele tradiționale. Acest lucru este datorat în principal datorită eficientizării modului de lucru.
Astfel, timpul de realizare al proiectelor este mult mai scurt, datorită eliminării unor faze tehnice indispensabile metodelor tradiționale. Reducerea timpului de lucru duce automat la o scădere constantă a costurilor.

Atunci când ai nevoie de o metodă rapidă și eficientă de imprimare, încearcă tiparul digital pe care poți să îl găsești la Agrafa Print Services. Asigură-te că iei cea mai bună decizie cu privire la afacerea ta, utilizând o metodă profesională, de ultimă generație.

0 Shares
You May Also Like