In colaborare cu o scoala privata Sector 1 va prezentam avantajele pe care aceste scoli le ofera pentru copiii vostri.
Unul dintre beneficiile recunoscute ale scolilor private este faptul ca acestea ofera experiente educationale exceptionale si provocatoare prin activitati extracurriculare, cursuri avansate si programe pentru talentati.
“Programul IB se concentreaza asupra muncii scolare si asupra dezvoltarii tale ca persoana intreaga”, explica Myriam Choma, student la Colegiul Ashbury “nu am gasit asta in niciuna dintre celelalte scoli”. Elevii scolii private inregistreaza in mod constant note de top pe testele standardizate si examene de admitere in colegiu, iar multe scoli au aproape o rata de 100% a studentilor care frecventeaza universitatea aleasa.
Clase mai mici
Un studiu cuprinzator privind dimensiunea clasei, realizat de cercetatorii educationali Bruce Biddler si David Berliner in 2002 a aratat ca, cu cat dimensiunea claselor este mai mica, cu atat performantele medii ale elevului sunt mai bune pe testele academice. Eric Vosko reflecta experienta sa ca student la Scoala de zi Rosedale, din Toronto, Ontario.
“A fost ciudat pentru mine pentru ca scoala era atat de mica. A fost decizia corecta, a fost o scoala grozava. “Si castigurile obtinute din dimensiunile mai mici ale clasei sunt mai puternice. Scolile private variaza foarte mult, insa, in functie de stilul lor de predare, aproape toate se concentreaza asupra importantei dimensiunilor mici de clasa pentru a ajuta individual zonele slabe ale elevilor si pentru a ii determina sa avanseze.
Implicarea parintilor
Scolile private sunt construite in jurul comunicarii deschise intre parinti si administratie si fac sa devina o prioritate implicarea parintilor in comunitate.
De la intalniri frecvente cu parintii, evenimente sociale, cum ar fi micul dejun cu parintii si weekend-urile de familie, si participarea comitetelor de parinti la initiativele de strangere de fonduri, familiile devin o parte integranta a educatiei copilului. Acest motiv comun ajuta si la consolidarea relatiilor parinte-copil.
Intr-un studiu realizat de Institutul Fraser in 2007, 91% dintre parintii intervievati au declarat ca dedicarea profesorilor a fost principalul motiv pentru alegerea scolii private. Instructorii sunt atat calificati si pasionati de subiectii lor, adesea detinand grade avansate in domeniul lor.
In cadrul scolii, studentii au relatii stranse cu profesorii lor, care de obicei actioneaza ca modele . “Aceasta implica cea mai mare parte a vietii mele”, spune Blake Gage despre predare, coaching-ul de baschet si sarcina de a fi parinte pentru 50 de copii la Brentwood College School, in Mill Bay, British Columbia. In plus, marimea clasei mici face ca membrii personalului sa fie mai usor disponibili pentru ajutor suplimentar sau pentru a provoca mai mult studentii individuali.
Un mediu sigur
Scolile private au reputatie pentru mentinerea unor standarde inalte de disciplina si respect. Nivelurile reduse ale cadrelor didactice permit monitorizarea si controlul mai eficace al elevilor. Sensul puternic al comunitatii descoperit in scolile private descurajeaza si comportamentul periculos.
In studiul Institutului Fraser, aproximativ 72% dintre parintii intervievati cu copii din sistemul privat au fost de acord ca scoala lor este sigura, ceea ce imbunatateste in mod semnificativ calitatea experientei si a realizarilor educationale ale copilului. Disciplina pe care o invata isi imbunatateste, de asemenea, rata de succes in invatamantul post-secundar, atunci cand au controlul asupra participarii la curs si a realizarilor.
Comunitatea
Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Fraser, 62% dintre parintii cu copii din sistemul de invatamant privat considera ca mediul scolii lor este motivant, sustinut si ingrijit. Taranvir Sandhu, un elev de clasa a 10-a la MPS Etobicoke, spune “Mi-am facut prieteni imediat. Imi place foarte mult ca este o familie mare aici”. Fostul elev a declarat in repetate randuri ca prieteniile pe care le-au format in scoala privata au durat post-absolvire.