Vanessa Youness Amal, avea 22 de ani si se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, cand a fost diagnosticata cu o boala nemiloasa, mai exact cu scleroza multipla.
Scleroza multipla este o boala care afecteaza sistemul nervos central si este considerata o boala autoimuna, in care sistemul imunitar ataca propriile celule sanatoase.
Scleroza multipla este o boala care afecteaza calitatea vietii si poate fi dezactivanta. Nu exista remediu pentru scleroza multipla, ceea ce este si mai frustrant pentru pacienti.
Boala incepe atunci in momentul in care sistemul imunitar al unei persoane ataca acoperirile fibrelor nervoase care se regasesc in tot corpul. Aceste teci nervoase protectoare mai sunt cunoscute si sub numele de mielina, si ajuta la comunicarea nervilor.
In momentul in care mielina este distrusa, nervii sunt expusi, incetinind comunicarea intre aceste celule. Semnele si simptomele acestei afectiuni, sunt legate de cat de multe pagube au fost facute. Cercetatorii considera ca boala este rezultatul atat a factorilor de mediu, cat si a celor genetici, dar nu se cunoaste cauza de baza.
Exista mai multi factori de risc asociati cu scleroza multipla care pot pune oamenii la un risc crescut, dar boala apare mai frecvent la femeile caucaziene cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. In ciuda faptului ca se presupune ca genele multiple joaca un rol in riscul sclerozei multiple, modelul de mostenire nu este cunoscut.
Cu toate acestea, alti factori pot fi schimbati pentru a reduce riscul, cum ar fi renuntarea la fumat si obtinerea unor niveluri adecvate de vitamina D. Studiile arata ca fumatorii au de 1,5 ori riscul de a dezvolta scleroza multipla decat nefumatorii.
Din cauza faptului ca boala inflameaza nervul optic, poate rezulta o afectiune cunoscuta sub numele de neurita optica, caracterizata prin durere si pierderea vederii in ochiul afectat. Acesta poate fi primul semn al sclerozei multiple, insa nu este exclus sa poata aparea mai tarziu.
Alte simptome includ dubla vedere, letargie, pierderea functiei vezicii urinare si a intestinului, rigiditate musculara, amorteala si slabiciune a extremitatilor si depresie. Un alt simptom al sclerozei multiple se numeste semnul lui Lhermitte, o durere asemanatoare socului electric simtit atunci cand gatul este miscat.
Pe scurt, asa arata boala cu care a fost diagnosticata Vanessa Youness. Este o boala grea si pentru majoritatea persoanelor, este dificil de acceptat un astfel de diagnostic. Vanessa Youness Amal insa, a ales sa accepte diagnosticul, si a cautat cea mai eficienta solutie de tratament.
A avut norocul sa il intalneasca pe presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie, care este doctorul Stefan Stangaciu, cel care i-a creat un protocol de tratament, in urma careia Vanessa a stopat evolutia bolii. Ba chiar mai mult, s-a vindecat de leziunile suferite din cauza bolii.
Ea a decis apoi ca trebuie sa ajute la randul ei alti pacienti care sufera de scleroza multipla sau alte boli grave, asa ca a lansat mai multe proiecte printre care, Fondul de investitii Youness, Fundatia Youness, dar si Clinica Youness, unde se pot trata pacientii cu scleroza multipla.
La 11 ani distanta de la momentul primirii diagnosticului, mai exact la data de 4 iunie 2019, Vanessa Youness Amal, a lansat cartea ā€˛Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapieā€¯. In carte este descris tratamentul urmat si pasii urmati pentru a se vindeca. Fireste, doctorul Stefan Stangaciu, nu a lipsit de la lansarea de carte.