Alegerea celui mai bun scaun auto

0 Shares
0
0
0

Dintre toate lucrurile pe care le veti cumpara pentru copilul dvs., un scaun auto bun este unul dintre cele mai importante, si totodata trebuie precizat ca este unul dintre primele lucruri cumparate.

Nici nu se putea altfel, dat fiind faptul ca nu puteti duce copilul cu masina nicaieri fara ca acesta sa fie asezat intr-un scaun auto pentru copii, iar sotia dvs. sa stea in spate langa el. Ei bine, de un astfel de scaun ales de pe www.babymatters.ro veti avea nevoie de unul din momentul in care va duceti copilul acasa de la spital pana cand acesta creste suficient pentru a se potrivi intr-o centura de siguranta pentru adulti, de obicei in jurul varstei de 10 ani sau mai tarziu.

Ceea ce este inspaimantator este ca aproape 46% dintre scaunele pentru copii si amplificatoarele sunt instalate incorect. Un scaun prost instalat lasa un copil vulnerabil intr-un accident, iar aici singurii vinovati sunt parintii care nu instaleaza corect scaunul.

Despre scaune auto pentru copii veti avea posibilitatea sa acumulati mai multe informatii in randurile care urmeaza, iar recomandarea noastra este sa cititi in continuare pana la final acest articol pentru ca tot ceea ce veti afla, va va ajuta sa faceti cea mai buna alegere atunci cand va fi necesar sa va indreptati atentia spre un astfel de scaun. Deci, iata despre ce este vorba!

Toate scaunele auto trebuie sa indeplineasca standardele de siguranta intr-un test de impact de 30 mph. Cu siguranta, cei care au testat scaunele de mai bine de 30 de ani si merg mai departe astazi testand scaune auto, sunt experti si stiu ce sa aleaga.

Cei care nu au facut acest lucru si acum cauta primul scaun, trebuie sa stie sa urmeze instructiunile sau sa gestioneze cataramele si curelele; si trebuie de-asemenea sa stie cat de bine se potriveste scaunul auto in vechicul.

Este extrem de important de mentionat faptul ca a cheltui o multime de bani pentru a cumpara un scaun auto nu inseamna neaparat ca veti face alegerea cea mai potrivita. Trebuie sa aveti la cunostinta si faptul ca o multime de modele de scaune auto care au pretul mediu, functioneaza la fel de bine sau mai bine decat cele mai scumpe. Indiferent de cost, un anumit scaun poate pur si simplu sa nu functioneze cu masina dvs. Acesta este motivul pentru care este deosebit de important sa va acordati suficient de mult timp astfel incat sa faceti cercetari si sa alegeti cel mai potrivit scaun auto.

Alegeti modelul potrivit

Pe masura ce copilul dumneavoastra creste, va trebui sa treceti de la un scaun auto la altul. Va explicam diferitele tipuri pentru a va ajuta sa ajungeti la cel potrivit pentru nevoile dvs., asa ca recomandarea noastra este sa ramaneti alaturi de noi pana la final, si sa aflati care sunt tipurile de scaune catre care mai devreme sau mai tarziu va fi necesar sa va indreptati atentia.

Scaun auto pentru sugari

Acesta este primul loc pentru majoritatea parintilor noi. Poate fi instalat doar spre spate si are un suport detasabil care se conecteaza la o baza instalata in masina.

Acest scaun auto ofera cea mai buna potrivire pentru nou-nascuti si bebelusi mai mici si poate fi utilizat pentru copii cu greutatea cuprinsa intre 2 si 20 de kilograme, (in functie de model). Majoritatea copiilor vor deveni probabil prea inalti inainte sa devina prea grei pentru aceste scaune auto.

Un copil este prea inalt atunci cand coroana capului sau este la mai putin de 1 inch de partea superioara a carcasei scaunului auto sau cand depaseste limitele de inaltime ale scaunului.

Scaun convertibil

Urmatorul pas dupa depasirea unui scaun pentru bebelusi este un scaun convertibil, care trebuie achizitionat cel tarziu atunci cand sarbatoriti prima zi de nastere a copilului dumneavoastra. Poate fi instalat pentru a fi orientat spre spate sau spre inainte.

Sistemul de ham, similar cu un scaun auto pentru bebelusi, are o limita mai mare de greutate orientata spre spate, ceea ce inseamna ca copiii pot merge mai mult cu fata spre spate, ceea ce recomanda CR si Academia Americana de Pediatrie ca fiind cea mai sigura optiune.

Trebuie instalat orientat spre spate pentru copiii cu varsta mai mica de 1 ani. Aceste scaune pot fi utilizate orientate spre spate pana la 20 -25 de kilograme (in functie de scaun). Unii producatori permit orientarea spre inainte dupa varsta de 1 an, dar CR recomanda orientarea spre spate pana la cel putin varsta de 2 ani sau limitele scaunului orientate spre spate.

Scaun amplificator

Cand copilul dvs. depaseste limita de greutate sau inaltime a hamului scaunului orientat spre inainte, este timpul pentru un amplificator care utilizeaza centura de siguranta a unei masini. Sunt disponibile in doua stiluri principale, cu spate inalt si fara spate.

Desi versiunile fara spate sunt portabile si usor de instalat, va recomandam modelele cu spate inalt, deoarece acestea pozitioneaza mai bine centura de umar, ofera o protectie impotriva impactului lateral si sunt mai confortabile pentru copii sa isi aseze capul.

Scaune auto all-in-one

Scaunele auto all-in-one sunt adesea mari si grele, nu au comoditatea unui transportator detasabil si s-ar putea sa nu se potriveasca copiilor mai mici (sau vehiculelor mai mici). Ar putea fi un scaun de rezerva bun sau un scaun pentru un ingrijitor care transporta un copil mai rar. Cu toate acestea, din punct de vedere financiar, sunt atractive.

Scaune booster

Concepute sa fie orientate doar spre inainte, acestea au un ham (pentru utilizare pana la o anumita inaltime si greutate). De mentionat este faptul ca acest tip de scaune auto pentru copii reprezinta o alternativa mai putin costisitoare la scaunele convertibile (daca copilul dumneavoastra indeplineste cerintele de varsta si greutate orientate spre inainte).

0 Shares
You May Also Like