Amanet telefoane sau vanzare telefoane?

0 Shares
0
0
0

Acesta este un subiect pe care ne-am gandit sa il abordam pentru simplul motiv ca sunt multi oameni care sustin ca este mult mai rentabil sa incercati sa vindeti un telefon decat sa il duceti la amanet telefoane.

Noi va intrebam in primul rand daca aveti si nervii necesari pentru a face asta. In cele ce urmeaza vom expune pe larg problema pentru a intelege care sunt avantajele si dezavantajele pe care le implica fiecare metoda de valorificare a unui telefon mobil.

Vom incepe prin a spune ca fiecare varianta este una buna si ca trebuie sa o alegeti pe cea despre care considerati ca vi se potriveste. In primul rand, trebuie sa tineti cont si de tipul de telefon pe care incercati sa mai obtineti ceva, dar vom ajunge imediat si acolo. Ulterior este important sa determinati cat de usor vreti sa scapati si cat de repede vreti sa dati respectivul telefon dar va trebui sa stiti si cat de mult veti vrea sa lasati din pretul initial si daca sunteti dispusi sa scadeti pretul.

Pentru a determina pretul corect al unui telefon este important sa va uitati si la aspect nu doar la functionarea impecabila. Zgarieturile de pe carcasa scad automat pretul telefonului dar aceasta este o alta discutie pe care nu o vom avea in articolul acesta.

Ceea ce se intampla la amanet telefoane este clar si cunoscut de toata lumea, insa daca nu stiti va prezentam noi pe scurt.

In primul rand va veti prezenta cu telefonul, o persoana il va evalua, veti primi o oferta de pret, veti completa hartii si veti primi banii. Ulterior daca vreti sa recuperati telefonul va trebui sa mergeti sa il recuperati dand inapoi suma respectiva sau puteti sa il lasati de tot acolo si nu mai trebuie sa dati nimic inapoi.

Dar pretul pe care il veti primi va fi mai mic decat cel pe care il cereti, spun carcotasii. Este evident si aveti dreptate, tocmai de aceea va explicam si cum functioneaza vanzarea telefonului.

Aveti posibilitatea sa il vindeti la prieteni si atunci veti fi exploatat emotional si veti scadea pretul probabil sub cel din casa de amanet si este posibil sa fiti rugati sa acceptati si plata in rate. Deci nu veti intelege mare lucru de banii respectivi.

Daca il puneti pe internet situatia se prezinta de cele mai multe ori critic. In primul rand ca pot trece perioade destul de lungi de timp in care sa nu va caute nimeni iar daca va cauta aveti mai multe variante. Prima chestiune este aceea ca si cei care va suna vor sa negocieze. Aici totul depinde de cat de mult veti vrea voi sa lasati din bani.

Dupa ce ati terminat de negociat vor incepe intrebarile despre dispozitiv. Aveti castile originale? Probabil ca nu. Dati si cardul de memorie? Probabil ca nu. Bateria tine 2 zile? De cele mai multe ori nu. Carcasa sa ecranul sunt zgariate?

Foarte putin probabil ca sunt pentru ca telefonul a fost si el folosit. Avand in vedere toate acestea va trebui sa lasati din nou din pret ajungand la cel de amanet plus dureri de cap.

0 Shares
You May Also Like