Cateva sfaturi daca nu mai merge touchscreen-ul la telefon

0 Shares
0
0
0

Ce facem daca nu mai merge touchscreen-ul la telefon? Daca touchscreen telefoane nu prezinta niciun prejudiciu fizic, dar se opreste brusc la atingerea dumneavoastra, cauza este o problema de software.

Iata cativa pasi pe care ii puteti incerca si acasa:

Ce putem face daca nu mai merge touchscreen-ul la telefon?

Reporniti dispozitivul Android – este important ca inainte de alta procedura de depanare, sa reporniti telefonul mobil pentru a remedia erorile software care impiedica functionarea ecranului. Cum veti reporni: apasati si tineti apasat butonul de alimentare pana cand ecranul devine negru. Dupa aproximativ un minut, mentineti butonul de alimentare pentru a porni gadgetul. In multe dintre cazuri, ecranul tactil va raspunde normal dupa repornire.

Scoateti cardul de meorie si cartela SIM – mai intai opriti dispozitivul si apoi capacul din spate ca sa scoateti cartela de memorie si cartela SIM, apoi reporniti gadgetul sa vedeti daca a disparut problema.

Puneti gadgetul in Safe Mode – si aplicatiile terta parte corupte pot provoca probleme la ecranul tactil pe telefoanele mobile. In Safe Mode, toate aplicatiile terta parte vor fi dezactivate. Opriti dispozitivul Android, apasati lung butonul de alimentare pentru a reporni, iar cand vedeti sigla, eliberati butonul de alimentare si tineti apasat butonul de reducere a volumului. Apoi eliberati butonul de reducere a volumului in jos.

nu mai merge touchscreen-ul la telefon

Sfaturi utile de incercat daca nu mai merge touchscreen-ul la telefon

Daca nu mai merge touchscreen-ul la telefon, puteti incerca sa accesati modul de siguranta prin urmatoarea metoda: tineti apasat butonul de alimentare pana apare meniul optiunilor de alimentare, apasati lung pe oprire, cand vedeti mesajul daca doriti sa reporniti dispozitivul in Safe Mode, atingeti OK, dupa care activati modul de siguranta.

Resetati la configurarile din fabrica in modul de recuperare – daca nu mai merge touchscreen-ul la telefon absolut deloc, se solicita resetarea la configurarile din fabrica in modul de recuperare. Atentie insa ca aceasta resetare va sterge toate datele din gadget, aplicatii descarcate, fotografii, contacte, etc.

De aceea, aceasta ar fi ultima solutie, sau faceti o copie de siguranta a contului dumneavoastra Google. Este posibil ca ecranul tactil sa nu raspunda nici dupa efectuarea unei resetari din fabrica, atunci treceti la urmatoarele metode pentru a remedia ecranul tactil.

Calibrati ecranul tactil cu aplicatii – unele aplicatii din Magazin Google Play pot calibra ecranul tactil al telefonului mobil pentru a imbunatati acuratetea si capacitatea de reactie. Aceste aplicatii sunt utile daca ecranul tactil raspunde prea lent sau raspunde gresit. De ce este indicata calibrarea?

Pentru redarea corecta a culorilor, si anume pentru pozele care sunt prea intunecate, sau culori nesaturate. Nu exista doua ecrane care redau culori identice. De exemplu, doua telefoane Samsung Galaxy S5 redau diferit in modul de culoare cinema.

Daca acesti pasi nu v-au folosit, atunci nu aveti alta solutie decat sa apelati la un service autorizat, care cu siguranta va face acesti pasi, dar ii va face in mod profesionist, astfel ca touchscreen-ul dumneavoastra sa fie perfect functional, fiind acea componenta fara de care un smartphone nu isi poate realiza functiile cele mai importante.

Asadar, daca nu mai merge touchscreen-ul la telefon, urmati corect pasii precizati pentru ca puteti reusi si dumneavoastra sa reglati touchscreen-ul telefonului mobil.

0 Shares
You May Also Like