Android N pentru smartphone-uri – promitator, dar nu pentru cei slabi de inima

0 Shares
0
0
0

Acum ceva timp, Google ne-a surprins cu lansarea sistemului de operare Android N Developer Preview, cu mult inainte de propria conferinta I/O developer, din acest an. Daca esti in cautare de huse telefoane la preturi fara concurenta, intra pe MagazinGsm.ro!

Am dezbatut deja ce inseamna acest preview pentru tabletele ca de exemplu Pixel C, dar asta este decat o parte a povestii. Singurul lucru ce ne-a ramas de facut este sa instalam Android N pe un Nexus 5 de sacrificiu si sa-l testam cateva zile.

Concluzie: in timp ce multi dintre voi ar trebui sa evitati pentru moment instalarea acestui sistem, preview-ul ofera un sistem cu o viziune rafinata, a mobile computing-ului de viitor, de la Google.

Exista o anumita adrenalina de care vei avea parte atunci cand vei fi nevoit sa introduci anumite comenzi intr-o fereastra de terminal dar sincer: ar trebui sa-ti inregistrezi toate device-urile compatibile, in programul Beta al Android.

Nu numai ca procesul dureaza foarte putin pentru a incepe sa folosesti sistemul (notificarea pentru update, apare in doar 1 minut), vei avea de asemenea si acces la update-uri nelansate inca oficial sau imediat cum sunt lansate, fara sa mai pierzi timp pretios cu delay-urile de asteptare, ce pot aparea in functie de zona, tara, fus orar, etc. Google a facut acest proces de instalare foarte usor, pentru un software nefinisat. Sa speram ca acest trend, va ramane si in continuare.

Inainte de a trece mai departe, ar trebui sa retii un lucru foarte important: nu recomandam folosirea acestui sistem zilnic, ca si sistem stabil.

Pentru fiecare feature surprinzator pe care il vei gasi, exista cel putin un potential bug sau eroare nerezolvata inca si pe care nu vei stii sa le ocolesti. Casutele de dialog de exemplu au fost “stranse” devenind aproape necitibile, prevenind functionarea corecta a anumitor aplicatii.

Alte aplicatii pur si simplu se inchid cu eroare, fara un motiv aparent. Google Chrome (browserul) de exemplu, s-a inchis pur si simplu dupa procedura de “log in” in contul Google Mail.

Daca totusi decizi sa instalezi acest sistem pentru teste, asigura-te ca instalezi varianta N pe un device de care nu ai neaparat nevoie. Preview-ul functioneaza in momentul de fata pe Nexus 5x, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player si tableta Pixel C.

Un nou look, cu noi notificari.

In afara de un wallpaper stock cu totul nou (un landscape violet), primul lucru pe care il vei observa probabil este faptul ca cei de la Google au redesenat aparitia notificarilor. Informatia este acum mai densa si mai restransa pe ecran – cardurile spatioase cu care erai obisnuit pe un Android Marshmallow nu mai exista acum.

Totul pare “inghesuit” deoarece multiplele notificari de la aceeasi aplicatie sunt prezente intr-un singur loc. Aceasta schimbare de design poate face greoaie accesarea anumitor notificari sau aplicatii, pentru utilizatorii obisnuiti cu spatii mai largi si cu un text foarte citibil, cu fonturi mai mari si mai clare. Si mai important, notificarile te lasa acum sa accesezi anumite comenzi, fara a intra in aplicatia principala.

0 Shares
You May Also Like