Avize ISU de securitate la incendiu pentru instalatii sau sisteme

0 Shares
0
0
0

Imediat dupa ce a avut loc tragedia de la clubul Colectiv din capitala, inspectorii ISU au luat cu asalt toate cluburile si discotecile, barurile dar si alte afaceri pentru a se asigura ca totul functioneaza legal, iar antreprenorii detin un aviz pompieri si o autorizatie ISU valabila.

Ei bine, trebuie precizat faptul ca aceste documente emise de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta sunt necesare in foarte multe situatii, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta despre situatiile in care sunt necesare avizele ISU pentru instalatii sau sisteme.

Un aviz pompieri poate fi necesar in cazul unor lucrari noi, dar si in cazul unor lucrari de modificare a instalatiilor de stingere ale cladiri existente care intra sub incidenta prezentei hotarari.

Avizul emis de catre pompieri este necesar si in cazul unor lucrari noi dar si in cazul unor lucrari de modificare a instalatiilor de detectare, semnalizare si alarmare pentru cladirile existente care intra sub incidenta acestei hotarari.

Avizul ISU este necesar si pentru lucrarile de alimentare cu apa pentru stingerea incendiilor in localitati, dar si pentru lucrari care privesc alimentarea cu apa pentru stingerea incendiilor in cazul platformelor si parcurilor industriale.

Avizul emis de catre pompieri este necesar si in cazul statiilor publice de distributie a carburantilor pentru autovehicule care au o capacitate de stocare de cel mult 300 de metri cubi pentru lichide petroliere sau statii mixte.

Pentru statiile transportabile de distributie a carburantilor la autovehicule care au capacitatea de stocare sau depozitare de cel mult 30 de metri cubi sunt necesare avizele pompierilor.

Un aviz ISU este necesar si pentru punctele de desfacere a buteliilor care contin gaze petroliere lichefiate la consumatori cu capacitatea de stocare sau depozitare de cel putin 250 kg GPL şi cel mult 1.250 kg GPL.

Sistemele de distributie a gazelor petroliere lichefiate la autovehicule care au capacitatea de stocare de cel mult 30 mc echivalent apa, care nu sunt amplasate in statii mixte au deasemenea nevoie de avize ISU.

Avizele ISU sunt nenesare si pentru constructiile noi sau pentru sisteme ori instalatii ale statiilor de depozitare si distributie a gazelor naturale comprimate folosite drept combustibil pentru vehicule (GNCV).

De avize ISU au nevoie si acele cladiri care au rol de depozitare pentru buteliile transportabile pentru gaze comprimate, lichefiate sau dizolvate sub presiune, cu excepţia GPL, de capacitate medie sau mare.

Un aviz ISU este necesar si pentru alimentarea consumatorilor cu gaze petroliere lichefiate care sunt stocate in rezervoare sau in recipiente fixe cu capacitatea individuala care sa nu depaseasca in nici un caz 5.000 de litri.

Un aviz ISU este necesar si pentru grupuri de rezervoare ori recipiente fixe care sa aiba o capacitatea totala de cel mult 30.000 litri volum de apa aferente laboratoarelor-sanitare, scolare.

Nu in ultimul rand, un aviz ISU este le este necesar si cladirilor in care se desfasoara activitati de de productie si fluxuri tehnologice, dar si  instalatiilor de incalzire centrala şi locala, pentru prepararea apei calde de consum si a hranei.

0 Shares
You May Also Like