Beneficii implanturi dentare

0 Shares
0
0
0

Din pacate, din ce in ce mai multe persoane se confrunta cu probleme legate de dantura, iar aici discutam in mod special despre caderea dintilor.

Unele persoane ajung sa ramana fara dinti datorita unei igiene orale dezastruoase, alte persoane in urma unor accidente isi pierd dintii, iar in aceste situatii, implanturile dentare sunt necesare pentru refacerea danturii.

Implanturile dentare sunt mici posturi de titan care sunt plasate in maxilar si asigura suport pentru o gama larga de proteze dentare. Implanturile au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani datorita durabilitatii deosebite si aspectului lor real.

In cazul in care aveti unul sau mai multi dinti lipsa, cu siguranta trebuie sa luati in calcul ideea de a beneficia de un implant dentar, insa mai multe detalii legate de pret implant dentar, puteti afla doar de la dentist care va stabili pretul lucrarii in functie de numarul de implanturi necesare, numarul vizitelor la cabinet pentru finalizarea procedurii de implantare, localizarea dintelui sau a dintilor lipsa, tipul implantului utilizat, tipul protezelor dentare sau daca sunt necesare tratamente suplimentare.

In functie de toate aceste detalii, pretul lucrarii poate fi mai mare sau mai mic. Inainte de toate insa, inainte chiar si de a merge la dentist, in cele ce urmeaza, veti putea descoperi mai multe detalii despre avantajele implanturilor dentare, dar si despre riscurile acestora, pentru a stii la ce sa va asteptati mai exact.

Beneficiile implanturilor dentare:

Implanturile dentare indeplinesc o functie similara unei radacini dentare si, deoarece sunt ancorate in maxilar, ele ofera suportul cel mai stabil pentru restaurari , cum ar fi coroana sau proteza.

Folosind implanturile, pacientii pot manca, pot deasemenea vorbi si chiar pot rade cu toata increderea ca dintii lor artificiali nu vor fi afectati in vreun fel sau altul. Implanturile dentare sunt deasemenea incredibil de durabile, insa pentru asta este nevoie de o intretinere si de o igiena orala corespunzatoare.

In special, implanturile dentare ofera un avantaj unic fata de alte tipuri de restaurari. Deoarece acestea sunt utilizate ca o radacina dentara, implanturile dentare impiedica pierderea osului in maxilarul inconjurator, care apare atunci cand un dinte si radacina acestuia lipsesc pentru o perioada lunga de timp.

Ei bine, daca pana acum am adus in discutie factorii care stabilesc pretul implanturilor dentare, dar si avantajele acestora, cu siguranta este necesar ca in cele ce urmeaza sa enumeram si cateva dintre riscurile pe care la au implanturile.

Riscurile implanturilor dentare

Similar cu orice interventie chirurgicala, plasarea implantului dentar prezinta unele riscuri pentru sanatate. Problemele sunt rare, iar cand apar, sunt de obicei minore si usor de tratat. Asadar, complicatiile implantului pot include:

  • Infectia la locul implantului;
  • Leziuni sau deteriorari ale dintilor, vaselor de sange sau maxilarului inconjurator;
  • Implantarea respinsa;

Probleme sinusoidale cand implanturile sunt plasate necorespunzator in maxilarul superior.

Aceste riscuri pot fi reduse cand procedura este efectuata de un chirurg experimentat care pregateste in mod corespunzator locul de tratament si plaseaza implanturile in locatia corespunzatoare. De exemplu, grefele osoase pot creste probabilitatea de succes a implantului.

Asadar, acestea sunt in mare parte cele mai importante lucruri pe care cei interesati de implanturile dentare ar trebui sa le cunoasca.

0 Shares
You May Also Like