Cand ar trebui sa mergi la un control oftalmologic

0 Shares
0
0
0

Din fericire pentru toate persoanele care au probleme cu ochii, un control oftalmologic si optometric poate fi facut in orice cabinet de oftalmologie din tara doar cu programare insa noi recomandam Lensa.

Daca vrei sa iti dai seama cand ai nevoie de un control oftalmologic citeste informatiile de mai jos si vei sti cu siguranta cand este momentul sa faci o vizita la oftalmolog.

Exista mai multe probleme particulare de vedere cum ar fi:

  • Prezbitismul – o tulburare a vederii caracterizata prin imposibilitatea de a vedea foarte clar obiectele care se afla in apropiere;
  • Miopia – o tulburare de vedere caracterizata prin dificultatea de a vedea bine obiectele de la distanta.

Simptomele care indica o tulburare de vedere si faptul ca ai nevoie de ochelari pentru a vedea la distanta sau aproape sunt multiple. Chiar si asa singurul mod prin care poti pune un diagnostic corect este sa mergi la un control oftalmologic.

Te intrebi daca ai nevoie de ochelari pentru vedere? Poti urmari daca ai semne si simptome care iti arata ca este timpul sa te programezi la oftalmolog.

Vederea incetosata este unul dintre aceste semne. Daca nu iti mai recunosti prietenii alfati la 10 pasi de voi sau revistele preferate sunt prea greu de citit este un semn ca a venit momentul sa iti cauti cea mai buna pereche de ochelari de vedere. Acest lucru poate sa fie astigmatism.

Dificultatea de a vedea noaptea obiectele – daca simti ca ai vederea incetosata si sa ce inrautateste cu mult noaptea si nici nu mai vezi foarte departe este posibil sa te confrunti cu cataracta.

Ai probleme cand trebuie sa iti adaptezi ochii de la lumina la intuneric si invers? Daca simti ca ochilor tai le ia mult mai mult sa se adapteze dupa ce ai vazut o lumina foarte puternica pe autostrada?

Asta inseamna ca muschii care ajuta irisul sa se contracte sau sa se extinga au inceput sa se slabeasca. Poti merge la medic pentru a primi un diagnostic corect.

Ai dificultati in fata laptopului sau claculatorului? Poti incerca sa dai vina pe locul de munca insa de cele mai multe ori cei care se lupta sa citeasca ecranul de la calculator dupa o vreme pot vedea faptul ca au prezbitism.

Oboseala ochilor si senzatia ca 20 de minute de lectura uzeaza ochii la fel de mult cum si o ora de cititi afecteaza ochii, inseamna ca ai o problema.

Daca oboseala apare devreme avand ca rezultat vederea in ceata sau in momentele in care clipesti simti ca u mai vezi bine, este cazul sa mergi la medicul oftalmolog. Oboseala ochilor poate aparea si dupa lungi perioade de condus, de scris la calculator sau din cauza ca esti dependent de telefon.

Durerile dese de cap sunt si ele un semn – uneori mecanismul care ajuta corneea si cristalinul sa se focalizeze pe imagini da gres si muschii mici din ochi trebuie sa functioneze mai mult. Rezultatul este acela ca ochii obosesc ceea ce poate genera dureri majore de cap.

0 Shares
You May Also Like