Cand nu trebuie sa apelati la service-uri pentru bateria LG?

0 Shares
0
0
0

Cauza principala pentru care unui smartphone LG i se poate descarca foarte rapid bateria, este aceea ca unele aplicatii functioneaza inutil, fara ca noi sa observam acest lucru, iar acest fapt duce la descarcarea rapida a acumulatorului.

Totusi exista cateva metode prin care puteti conserva energia smartphone-ului, unele dintre ele pot dezactiva anumite functionalitati ale acestuia. Iata cateva dintre sfaturi care nu necesita apelarea la reparatii LG.

In primul rand, puteti dezactiva Google Now si mai ales serviciile de memorare a locatiei dvs. In vederea realizarii acestei operatiuni trebuie sa accesati “Cautare Google”, sa intrati apoi in meniul aditional si sa dezactivati complet Google Now, daca considerati ca este mai importanta durata de viata a acumulatorului decat functionarea acestei aplicatii.

Dupa ce a fost dezactivata aplicatia Google Now, puteti realiza si dezactivarea serviciului de memorare a locatiei. Daca dezactivati acest serviciu puteti obtine o durata mult mai lunga de viata a bateriei.

In al doilea rand, durata de viata a bateriei poate fi realizata si prin dezactivarea serviciilor de localizare de tipul GPS. Se poate trece si la o dezactivare completa a acestor servicii sau trecerea acestora in modul de economisire a energiei nemaifiind utilizati satelitii GPS.

O alta solutie de a economisi energia bateriei unui smartphone LG este limitarea setului de servicii utilizate. Daca aveti aplicatii care presupun primirea de notificari in timp real, trebuie sa va limitati in a instala doar acele aplicatii pe care chiar le utilizati regulat.

Exista multe aplicatii care duc la un consum ridicat de energie, chiar si in cazul cand acestea ruleaza pe fundal. Spre exemplu: WhatsApp, Facebook, Messenger, etc. sunt doar cateva din aceste aplicatii mari consumatoare de energie.

Dezactivarea sincronizarii in timp real a aplicatiilor reprezinta o alta problema care trebuie rezolvata pentru a nu epuiza inutil bateria. Trebuie sa dezactivati selectiv sau total sincronizarea tuturor aplicatiilor pe care le utilizati des.

Acest lucru va duce la o imposibilitate a primirii notificarilor in timp real din partea aplicatiilor sau serviciilor selectate. Puteti, de asemenea, sa recurgeti si la o restrictionare a datelor de fundal, aplicatiile rulate nemaiputand sa transfere date, astfel automat se va reduce substantial si consumul de energie.

Reglarea luminozitatii ecranului la un nivel inferior este o alta solutie de economisire a energiei bateriei la un LG. In acelasi timp trebuie dezactivata conexiunea de date, daca nu va este necesara notificarea in timp real.

Daca nu aveti nevoie de o conexiune la Internet de mare viteza, puteti trece telefonul in modul 2G. O cauza destul de intalnita care duce la reducerea autonomiei bateriei poate fi reprezentata de semnalul GSM scazut.

Cu cat semnalul este mai slab, cu atat dispozitivul isi va folosi mai mult bateria pentru cautarea unui semnal optim. De cele mai multe ori, aceste metode dau rezultate foarte bune, dar exista si numeroase cazuri in care problemele legate de autonomie sunt determinate de o problema hardware a acumulatorului sau chiar a dispozitivului.

Daca aceste tehnici nu dau rezultate, bateria descarcandu-se in continuare foarte repede, atunci trebuie sa apelati la un service autorizat LG, pentru a se realiza o depanare mult mai amanuntita.

0 Shares
You May Also Like