Care sunt cele mai bune exercitii de recuperare?

2 Shares
0
0
2

Fiecare dintre aceste sesiunile de exercitii din medicina de recuperare sunt diversificate prin intensitatea energetica proportionala si stresul muscular.

Efortul organismului acumuleaza  mai multe sau mai putine perturbari biologice care necesita un timp important, deoarece restructurarea este timpul definit prin recuperare. Noi va recomandam sa apelati la un recuperare medicala Bucuresti pentru a primi asistenta necesara.

Ce este recuperarea?

Recuperarea consta intr-o serie de proceduri si tehnici care duc la reabilitarea organismului si la recuperarea functiilor acestuia. In final recuperarea inseamna obtinerea unei vieti normale.

Principii generale de adaptare la efort

Se va incepe de fiecare data cu exercitii simple si progresiv exercitiile vor deveni mai solicitante astfel incat starea generala a pacientului sa nu se modifice dramatic.

Exista diferite tipuri de efort care pot tine de:

 • puterea exercitiilor
 • viteza exercitiilor
 • exercitii de anduranta
 • exercitii izometrice
 • exercitii anizometrice

In plus, exercitiile pot fi continue sau discontinue.

Ansamblul tuturor acestor exercitii combinate aplica un nivel de tensiune in organism actionand in zona cu probleme. Fara sa isi dea seama pacientii se echilibreaza si din punct de vede al conditiei fizice generale. De cele mai multe ori este solicitat si sistemul circulator dar si cel respirator.

Implicatiile asupra corpului

Cele mai evidente consecinte sunt:

 • cresterea frecventei cardiace
 • cresterea ratei respiratorii
 • cresterea fluxului sanguin
 • hipertermia cu transpiratie

Controlul durerii, medicina durerii, medicina de recuperare sau algiatia, este o ramura a medicinei care foloseste o abordare interdisciplinara pentru ameliorarea suferintei si imbunatatirea calitatii vietii celor care traiesc cu durere cronica.

Echipa de gestionare a durerii tipice include medicii, farmacistii, psihologi clinici, fizioterapeuti, terapeuti ocupationali, asistenti, asistenti medicali si specialisti in asistenta medicala. Echipa poate include, de asemenea, alti specialisti in sanatatea mintala si terapeuti de masaj.

Durerea se rezolva uneori prompt, odata ce traumatismele sau patologia de baza se vindeca si este tratata de un medic, cu medicamente, cum ar fi analgezice si (ocazional) anxiolitice. Gestionarea eficienta a durerii cronice (pe termen lung), totusi, necesita frecvent eforturile coordonate ale echipei manageriale.

Medicina trateaza leziunile si patologia pentru a sustine si vindeca; si trateaza simptomele dureroase cum ar fi durerea pentru ameliorarea suferintei in timpul tratamentului si vindecare. Atunci cand o leziune sau o patologie dureroasa este rezistenta la tratament si persista, cand durerea persista dupa ce leziunea sau patologia s-a vindecat si cand stiinta medicala nu poate identifica cauza durerii, sarcina medicinii este de a scuti suferinta.

Abordarile de tratament pentru durerea cronica includ masuri farmacologice, cum ar fi analgezice, antidepresive si anticonvulsive, proceduri interventionale, terapie fizica, exercitii fizice, gheata si / sau caldura si masuri psihologice, cum ar fi biofeedback si terapia comportamentala cognitiva.

Controlul durerii include comunicarea pacientului cu privire la problema durerii.  Pentru a defini problema durerii, un furnizor de servicii medicale va pune probabil intrebari precum:

 • Cat de intensa este durerea?
 • Cum simt durerea?
 • Unde este durerea?
 • Ce face ca durerea sa se diminueze?
 • Cand a inceput durerea?

Dupa ce a pus intrebari ca acestea, furnizorul de servicii medicale va avea o descriere a durerii. Controlul durerii va fi apoi folosit pentru a rezolva aceasta durere.

2 Shares
You May Also Like