Care sunt cele mai intalnite defectiuni ale smartphone-urilor?

0 Shares
0
0
0

Smartphone-urile, sau telefoanele mobile inteligente dupa cum le mai spune lumea, au inceput sa fie din ce in ce mai indragite de catre utilizatori, iar odata cu trecerea timpului, fara sa ne dam seama initial, am cam inceput sa fim dependenti de ele.

Ei bine, atunci cand ai nevoie sa iti cumperi un astfel de telefon, mai mult ca sigur, va fi nevoie sa cauti doar modele care apartin firmelor renumite de pe piata, pentru ca acestea vor fi de o calitate superioara, iar sansele ca ele sa ajunga intr-un service gsm pentru a fi reparate, sunt foarte mici.

Este adevarat si faptul ca aceste telefoane sunt destul de costisitoare, insa performantele lor merita toti banii investiti, si mai mult ca sigur, nu vei regreta alegerea facuta.

Pe piata de telefoane mobile insa, au aparut in ultimii ani o multime de firme noi, care comercializeaza tot felul de telefoane, si care incearca sa atraga spre ele o multime de clienti datorita telefoanelor ieftine pe care le comercializeaza, insa aceste dispozitive nu sunt de o calitate superioara, ceea ce inseamna ca nu merita sa iti cumperi un astfel de dispozitiv.

Daca vei opta pentru un astfel de telefon, dupa cum am mai spus, calitatea acestuia va fi una indoielnica, si cu siguranta vei duce telefonul la reparat foarte repede.

O situatie destul de neplacuta prin care trec utilizatorii de telefoane mobile inteligente, este fara doar si poate aceea in care telefonul este scapat pe jos, iar din cauza ca nu este protejat de un geam protector al display-ului, sau nu este tinut intr-o husa, display-ul telefonului se va sparge si va fi nevoie de o astfel de piesa noua.

Sunt deasemenea cazuri in care butonul home, butonul de pornire si oprire al telefonului sau butoanele pentru reducerea sau marirea volumului nu functioneaza si trebuiesc inlocuite, iar o astfel de operatiune are loc doar intr-un service gsm.

Sunt o multime de cazuri in care telefonul are probleme in ceea ce priveste conectarea la reteaua wifi, si cu siguranta in acest caz cei care intampina astfel de probleme isi vor duce telefonul cat mai rapid la service pentru a fi reparat.

Alte situatii neplacute sunt acelea in care telefonul nu receptioneaza semnal, in ciuda faptului ca este tinut intr-o zona in care semnalul are acoperire. In acest caz, trebuie dus dispozitivul la service, pentru ca este mai mult ca sigur, nevoie de inlocuirea antenei de semnal.

Ei bine, aceste defectiuni necesita reparatii de tip hardware pentru telefon, in timp ce alte telefoane necesita reparatii de tip software.

Decodarea telefonului este o operatiune care face parte din categoria de reparatii software a unui telefon mobil, si cu siguranta aceasta operatiune se va desfasura in cadrul unui service.

Reinstalarea sistemului de operare, fie ca vorbim despre Android, iOS sau Windows Phone, este o operatiune care face parte din categoria de reparatii software, care au loc in cadrul unui astfel de service pentru reparatii telefoane.

Asadar, indiferent de modelul sau marca dispozitivului, acestea sunt cele mai des intalnite defectiuni.

0 Shares
You May Also Like