Care sunt cele mai populare beneficii ale terapiei prin masaj?

0 Shares
0
0
0

Terapia de masaj este o abordare a tratamentului care creste in cerere si popularitate. Pe vremuri, a fost considerata o abordare alternativa sau variabila, dar acum devine mult mai mainstream.

Aceasta forma de terapie care poate fi aplicata intr-un centru Spa cu concept unic cum ar fi de exemplu Fivemassage, o oaza de relaxare in Bucuresti, implica tehnici hands-on pentru a creste circulatia, a scapa de tensiune, a reduce stresul, a scapa de anxietate, a imbunatati somnul si a promova relaxarea pe intregul corp, precum si multe alte beneficii.

Zonele de tesuturi moi ale corpului includ muschii, tendoanele, tesutul conjunctiv, etc. Daca cineva este tensionat si are nevoie de o eliberare, sau au fost raniti si au vatamari musculare si / sau ale tesutului nervos care plang corpul lor, terapia de masaj ar putea merita explorat.

In urmatoarele randuri vom prezenta cateva dintre beneficiile unui masaj de terapeutic de care puteti avea parte in cazul in care accesati , pentru a va programa la o sedinta de masaj in cadrul unui centru spa cu concept unic, precum Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti.

1. Este relaxant

Cand corpul este incordat si sub stres, produce niveluri nesanatoase ale binecunoscutului hormon de stres, cortizolul, care poate contribui la cresterea in greutate, insomnie, probleme digestive si dureri de cap. Terapia de masaj s-a dovedit a scadea nivelul cortizolului in organism. Aceasta permite organismului sa intre intr-un mod de recuperare.

Mai mult, aceasta forma de terapie declanseaza, de asemenea, sentimente de relaxare durabile, starea de spirit imbunatatita si niveluri de stres reduse.

2. Reduce stresul

Nu numai ca terapia de masaj poate ajuta la ameliorarea stresului, dar sesiunile regulate de masaj pe o perioada indelungata de timp pot stimula nivelul de energie, pot reduce durerea si pot stimula persoanele atat la nivel fizic cat si emotional.

3. Poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale

S-a constatat ca sesiunile de terapie prin masaj periodic reduc nivelul tensiunii arteriale. De fapt, unele studii pe termen lung au aratat ca un program de masaj consecvent poate reduce atat tensiunea sistolica (numarul superior), cat si diastolicul (numarul mai mic). Mai mult, poate reduce si nivelul de cortizol din corp.

Mai mult, sedintele de masaj consistente pot reduce de asemenea sursele declansatoare pentru anxietate, ostilitate, tensiune si depresie. La randul sau, nivelul mai scazut al tensiunii arteriale poate reduce riscul de atac de cord, accident vascular cerebral si / sau insuficienta renala, precum si multe alte probleme de sanatate.

4. Promoveaza relaxarea musculara

Scopul terapiei de masaj este de a viza sursa durerii corpului prin eliminarea muschilor incordati, cresterea flexibilitatii si asigurarea relaxarii muschilor afectati, precum si a corpului in ansamblu. Masajul promoveaza de asemenea, circulatia catre muschii afectati sau raniti, ceea ce creste nutrientii si oxigenul la tesuturile deteriorate.

La randul sau, masajul efectuat in permanenta la locurile afectate reduce rigiditatea si edemul (umflarea) in muschi si articulatii, precum si creste flexibilitatea pentru a ajuta la reducerea durerii. Mai mult, aceasta forma de terapie elibereaza, de asemenea, endorfine (hormoni care ucid durerea), care stimuleaza nivelul de dopamina si serotonina din organism.

Acesti hormoni ajuta organismul in multe feluri – atat fizic cat si emotional. Dupa caz, acestea promoveaza vindecarea, managementul durerii si sentimentele de euforie, precum si ajuta la calmarea nervilor.

5. Poate ajuta la imbunatatirea circulatiei

Nu trebuie subestimate beneficiile pe termen lung ale terapiei de masaj. Circulatia imbunatatita face parte din categoria de beneficii a primirii terapiei regulate de masaj in mod constant. Acest lucru se datoreaza faptului ca circulatia corespunzatoare aduce muschilor deteriorati, rigizi si tensionati, aportul bogat de sange de care au nevoie pentru a promova vindecarea.

Mai mult, masajul promoveaza de asemenea o imbunatatire a circulatiei prin utilizarea presiunii hands-on, care deplaseaza sangele prin zonele deteriorate si congestionate ale corpului. La randul sau, eliberarea aceleiasi presiuni determina curgerea de sange nou in tesuturi. Mai mult, actiunea de stoarcere, rasucire si tragere a tehnicii de masaj elimina de asemenea acidul lactic din tesuturile musculare.

Drept urmare, aceasta actiune imbunatateste circulatia lichidului limfatic, care transporta produse reziduale metabolice departe de organele si muschii interni. La randul sau, acest lucru duce la scaderea nivelului tensiunii arteriale si imbunatatirea functiei generale a corpului.

Acestea sunt asadar unele dintre cele mai importante beneficii de care puteti avea parte in cazul in care alegeti sa accesati , pentru a va programa la una sau mai multe sedinte de masaj. Puteti opta pentru diferite tipuri de masaj intr-un centru spa cu concept unic.

Fivemassage, un nou centru pentru relaxare deschis la Bucuresti, este locul unde lucreaza cei mai renumiti terapeuti din capitala, si este totodata locul in care puteti beneficia de cel mai bun masaj, pentru a va relaxa, si totodata pentru a combate stresul si anxietatea prin masaj.

0 Shares
You May Also Like