Care sunt miturile populare despre casele de amanet?

0 Shares
0
0
0

In clipa de fata, casele de amanet reprezinta cea mai la indemana solutie pentru persoanele care au nevoie de bani cu imprumut. Odata cu trecerea timpului insa, au aparut tot felul de zvonuri si de mituri in legatura cu activitatea caselor de amanet, astfel incat unor oameni le este teama sa isi amaneteze bunurile.

Vom prezenta in continuare cateva dintre cele mai cunoscute mituri despre casele e amanet. Cititi pana la final, si veti fi surprinsi!

Se pot amaneta doar bijuterii

Cand au aparut primele case de amanet, intr-adevar se ocupau doar de preluarea bijuteriilor drept garantie in schimbul banilor oferiti cu imprumut. Odata cu trecerea timpului insa, au aparut si alte servicii, iar aici amintim amanet electronice, amanet telefoane sau chiar si amanetul auto.

Acest lucru inseamna ca puteti alege sa va amanetati chiar si masina pentru a obtine o suma mare de bani, sau aparatura electronica sau electrocasnica. Nu este neaparat sa va amanetati bijuteriile pentru a obtine bani cu imprumut de la casele de amanet.

Casele de amanet intentioneaza sa isi insele clientii

Toate serviciile prestate in cadrul unei case deamanet se fac doar in baza unui contract de amanet. Acest lucru inseamna automat faptul ca acest mit este exagerat si total fals. Casele de amanet au intentia de a-si ajuta clientii, iar clientii caselor de amanet sunt acele persoane aflate in situatii financiare grave, care au nevoie cat mai repede de ajutor.

Este greu sa iti recuperezi bunul amanetat

Acesta este un alt mit nefondat in ceea ce priveste casele de amanet. Cu siguranta odata ce ai amanetat un bun, ai posibilitatea sa il recuperezi, iar acest lucru este mentionat in contractul de amanet. Acolo sunt mentionate unele clauze care trebuie sa fie respectate de catre ambele parti.

In contractul de amanet este mentionat bunul amanetat, sunt mentionati banii oferiti in schimbul acelui obiect, data la care s-a incheiat contractul de amanet, data limita pana la care se poate achita datoria, si nu in ultimul rand, comisionul platit de catre client pentru fiecare zi valabila a contractului de amanet.

Daca un client isi amaneteaza un televizor de exemplu in data de 10 a lunii curente, pentru ca in data de 15 sa isi achite datoria, isi poate ridica obiectul amanetat fara probleme. Va plati suma de bani imprumutata, plus comisionul aferent celor 5 zile.

Intr-adevar, exista clienti care nu si-au mai recuperat bunurile amanetate, dar de ce? Acestia nu si-au mai platit datoriile caselor de amanet, nu s-au mai prezentat la casele de amanet pentru a achita suma de bani imprumutata si comisionul aferent. In aceste conditii, este firesc ca nu si-au mai recuperat bunurile, care au fost scoase la vanzare de catre casele de amanet pentru a-si recupera banii.

Doar oamenii saraci opteaza pentru serviciile unei case de amanet

Acesta este un alt mit. Pragul caselor de amanet il trec zilnic, atat persoane cu o situatie financiara dezastruoasa, cat si oameni care au o situatie financiara buna sau foarte buna. Casa de amanet este solutia cea mai la indemana pentru un imprumut rapid, atat pentru bogati cat si pentru saraci.

Bunurile cumparate din casele de amanet sunt de proasta calitate

Acesta este un alt mit, pentru ca orice bun este amanetat de catre un client, este si evaluat. O casa de amanet nu da bani cu imprumut, fara sa evalueze la sange bunul lasat drept garantie. Deci, este imposibil sa cumparati produse de calitate indoielnica de la amanet.

0 Shares
You May Also Like