Ce a adus nou iPhone pe piata device-urilor mobile?

0 Shares
0
0
0

In Ianuarie 2007, Steve Jobs a introdus Apple iPhone, in timpul conferintei Macworld Conference and Expo. Cele mai bune accesorii si piese telefoane mobile, pot fi gasite la AccesoriiGsm.ro.

In prima sa aparitie pe un ecran enorm, tinut in mana de catre Steve insusi, primul iPhone arata ca un dreptunghi elegant si negru. Dupa numai cateva momente, Steve Jobs a atins ecranul.

Dintr-o data, ecranul negru care nu dadea semne ca ar fi aprins, s-a transformat intr-o suprafata interactiva. Steve si-a plasat degetul pe o sageata de pe ecran si a executat un slide pe acea sageata, de la stanga la dreapta. Cand degetul sau s-a miscat pe ecran, sageata s-a miscat o data cu el, deblocand telefonul.

Cum ar spune cineva, restul e istorie. Pentru privitorii aflati in sala, aceasta interactiune dintre degetul cuiva si o imagine de pe ecran (precum si efectul care apare in urma acestei actiuni), era in acel moment mai uitmitor decat orice alt feature combinat, pe care il putea pune la dispozitie un iPhone.

Iar aceste feature-uri ale iPhone-urilor sunt destule. In multe moduri, un iPhone se aseamana mult mai mult cu un palmtop computer, decat cu un telefon celular. Ca si in cazul altor smartphone-uri, poti folosi acest device pentru a trimite si a primi email-uri si mesaje text, poti face browsing pe web, poti asculta muzica sau radio-ul preferat, etc.

De asemenea poti face poze si clipuri video, folosind camera video incorporata si poti importa poze de pe computerul tau pe iPhone, pentru a le organiza cu softul proprietar Apple.

In 2008, Apple a introdus a doua generatie de iPhone. Acest iPhone opera pe a 3-a generatie de retele celulare (3G) si avea incorporat si un GPS receiver. De asemenea, acest iPhone permitea vizualizarea hartilor si a datelor de la diferiti sateliti, cu ajutorul programului Google Maps.

Proprietarii de iPhone original, au primit o data cu aceasta lansare si posibilitatea de a-si face un upgrade al softului, pe iPhone-urile cu o generatie mai veche. Softul 2.0 adauga vechilor telefoane functii noi, dar fara cele aferente GPS receiver-ului (care nu era prezent pe primul model) si fara capabilitati 3G.
2009 a fost anul in care cei de la Apple au lansat vestitul iPhone 3GS, un punct de cotitura in istoria acestei companii.

Modelele 3GS au venit cu o capacitate de stocare mult mai buna, cu senzori foto mai performanti, capabili de filmare la o viteza de 30 de cadre pe secunda si cateva feature-uri foarte importante in plus, cum ar fi busola – instrument foarte necesar si util mai ales atunci cand treci printr-un teritoriu necunoscut si necartografiat cum trebuie.

De asemenea, tot in 2009, a fost lansat si sistemul de operare iPhone OS 3.0, care oferea multe imbunatatiri, ca de exemplu capabilitatea de a executa comenzile copy+paste.

In 2010, Steve Jobs a aparut din nou pe scena, pentru a anunta o noua generatie de succes a companiei sale: iPhone 4. iPhone 4 a fost primul model de la Apple prevazut cu 2 camere foto, una frontala (pentru selfie) si una principala, pe partea din spate.

De asemenea, iPhone 4 beneficia de tehnologia “retina display”, cu o rezolutie mult mai buna decat a modelelor precedente si o reproducere a culorilor superioara. Totodata, acesta a fost si anul in care s-a schimbat numele sistemului de operare din iPhone OS, in iOS.

0 Shares
You May Also Like