Ce ar trebui sa stiti despre un handsfree Bluetooth?

0 Shares
0
0
0

Castile pentru telefoanele mobile fie ca sunt ele in-ear sau over-ear sunt accesorii telefoane de nelipsit ale acestor dispozitive. Un accesoriu foarte important si asemanator cu acestea il reprezinta handsfree-ul bluetooth. Acesta este folosit de cele mai multe ori in trafic de catre soferi care nu au astfel mainile ocupate si isi pot concentra atentia asupra conducerii masinii.

Handsfree este foarte util la birou si trebuie sa tii telefonul in mana foarte mult timp. In timp ce vorbesti la telefon poti de exemplu sa scrii la calculator.

Un amanunt deloc de neglijat, este acela ca majoritatea telefoanelor mai scumpe au in pachetul de vanzare handsfree-uri cu fir, insa unul Bluetooth e mult mai comod de folosit. Spre exemplu pentru soferi e mult mai comod un handsfree Bluetooth, decat unul normal cu fir deoarece nu te incomodeaza si poti misca capul fara restrictii. In orice magazin, toate handsfree-urile Bluetooth par la fel, dar totusi se se diferentiaza prin pret si forma.

In privinta dimensiunii logic este ca acest handsfree sa fie cat mai mic si usor. Daca din diverse motive folosesti unul mai mare si mai greu, acesta se va potrivi mai greu in ureche, iar dupa un timp urechea va incepe sa te doara. De regula un accesoriu de acest gen nu trebuie sa aiba mai mult de 15-20 grame pentru ca altfel devine greu.

De asemenea, trebuie sa fie comod in utilizare, de aceea trebuie sa il testati putin inainte. Ideal ar fi sa imprumutati unul identic de la un prieten pentru a-l testa cateva zile pentru a observa avantajele si dezavantajele lui.

Problema cea mai mare cu aceste handsfree-uri bluetooth este ca la inceput toate par incomode. Cu timpul urechea se va obisnui cu ele, de cele mai multe ori ele neavand o problema de design, ci de reglare exact cum scrie in instructiunile de folosire.

Aceste handsfree-uri Bluetooth au diverse metode de prindere. Este foarte important ca difuzorul sa fie lipit bine de ureche altfel exista posibilitatea sa-ti scada handsfree-ul sau sa auzi interlocutorul foarte incet.

Unele hansfree-uri sunt mai nou prevazute cu o functie de anulare a zgomotului din exterior, pentru a putea avea o conversatie foarte clara. Modelul cu doua microfoane care sa faca diferenta intre vocea dvs. si sunetul de fond, separandu-l pe acesta din urma, este ideal, dar bineinteles o sa coste mai mult.

Bateria unui handsfree Bluetooth tine intre 5 si 10 ore, deci relativ destul de mult. Problema majora a bateriilor acestuia o constituie faptul ca nu va arata cat s-au consumat, ci doar va avertizeaza cand trebuie incarcate. De preferat este sa aveti doua incarcatoare: unul pentru masina si unul pentru camera, pentru ca de cele mai multe ori va veti trezi ca ati uitat incarcatorul fie acasa fie in masina, handsfree-ul fiind descarcat complet.

O functie foarte importanta a handsfree-ului este si aceea de a-l conecta simultan la mai multe dispozitive. Foarte putine modele au aceasta functie si costa mai mult.

0 Shares
You May Also Like