Chiropractura-tehnica de manipulare a durerii cu ajutorul mainilor

0 Shares
0
0
0

In anul 1895 David Palmer aducea un nou concept in medicina.

El a reusit sa redea auzul unei persoane prin corectia vertebrelor cervicale. El a reasezat vertebrele coloanei in pozitia lor normala in urma unor studii aprofundate care i-au demonstrat rolul coloanei vertebrale de a coordona intregul organism.

Etimologia cuvintului provine din limba greaca si desemneaza tehnica efectuata manual, cuvantul chiro insemnanad mana.

Rolul coloanei vertebrale se pare ca este foarte hotarator in pastrarea sanatatii generale, atunci cand aceasta este in buna stare de functionare.

Tehnica chiroterapiei sau chiropractica este utilizata pentru a remedia deficientele si blocajele aparute la nivelul sistemului osos, nervos si muscular.

Cu ajutorul acestei tehnici sunt ameliorate durerile, mobilitatea creste iar anumite functii ale organismului sunt imbunatatite.

Se pare ca aceasta terapie a depasit de mult calificativul unei terapii alternative.

Desi este cea mai contestata forma de medicina alternativa, se pare ca reuseste sa multumeasca o mare parte din pacientii cu probleme. Manipularea directa a anumitor parti ale corpului ar putea agrava afectiunea, sau ar putea produce alte complicatii, de aceea este necesara practicarea acestei forme de terapie obligatoriu de catre un chiropractician acreditat.

Rezultatele sunt mentionate doar de catre pacienti, care se declara multumiti pe deplin si bineinteles de catre terapeuti datorita multor cazuri solutionate.

Chiropracticienii se folosesc de maini si forta fizica pentru a realiza anumite miscari precum: trageri, rotiri, impingeri, de intensitate mare sau medie in scopul de a elibera tensiunea existenta la nivel osos sau muscular.

Tehnica se adreseaza in special persoanelor care prezinta afectiuni articulare, osoase sau musculare si este folosita in special atunci cand alte tratamente nu dau roade.

Prima sedinta presupune analizarea intregului organism al pacientului si diagnosticarea starii lui de sanatate.

Chiropracticianul va analiza in detaliu zona afecata prin palparea acesteia si va depista sursa durerii si fragmentele de os pe care va trebui sa le reaseze.

O sedinta de acest fel nu dureaza foarte mult, pana la 20 de minute datorita faptului ca tratamentul se aplica treptat, in pasi marunti pana la vindecarea completa.

Desi tehnica este nedureroasa, exista unele cazuri cand datorita necesitatii chirpracticianului de a apela la cateva miscari bruste, acestea ar putea sa lase urme de durere, totul in functie de ce trebuie tratat.

Pentru rezultate optime, este necesar sa va adresati doar persoanelor calificate in acest sens datorita faptului ca orice afectiune a coloanei  vertebrale atrage dupa sine probleme neurologice, dificultati de mers, vorbire iar in unele cazuri chiar paralizie.

In cazul in care apelati la specialisti in domeniu nu e cazul sa va faceti griji avand in vedere ca rezultatele sunt pozitive de fiecare data.

Unele activitati la care ne supunem organismul implica o solicitare in plus si un consum marit de energie a intregii musculaturi si a sistemului osos.

Aceste lucruri se intampla uneori din dorinta de a ne autodepasi sau de a obtine performanta, omitand insa faptul ca toate acestea ar putea avea urmari asupra starii generale de sanatate a organismului nostru.

In acest sens, chiropractica nu face altceva decat sa amelioreze durerile existente la anumite segmente ale coloanei si sa rearanjeze articulatii si deformari ale coloanei.

De asemenea contribuie la corectarile unor tulburari biomecanice care afecteaza pozitia corpului sau mobilitatea si uneri chiar circulatia sangvina si tonusul muscular. Prin tot ceea ce presupune reduce durerile cauzate de o inflamatie provocata de o miscare repetata.

Datorita specificului unui anumit stil de munca, la birou, la volan sau in diverse pozitii uneori adoptam o pozitie gresita, articulatiile se deplaseaza si apar contractii musculare.

Tehnica este total neinvaziva si nedureroasa iar aplicabilitatea ei este pe o arie extinsa de afectiuni.

Au fost tratate cu succes afectiuni precum: lumbago, hernie de disc, sciatica, sau orice alte deformari ale coloanei vertebrale cunoscute.

Inca de la prima sedinta indeparteaza cu succes durerea si reduce inflamatia in cazul entorselor sau altor accidente de sport.

Un numar mare de pacienti au fost tratati prin acest tip de terapie de lombosciatica care este o durere lombara acompaniata de o iritare a nervului sciatic. Aceasta afecteaza muschii si articulatiile, precum si tendoanele si ligamentele din zona lombara si sacrala a coloanei vertebrale.

Pe langa multilele tipuri de dureri chiropatia trateaza cu succes dureri de cap, problemee digestive si chiar probleme de fertilitate.

Chiropractura presupune cinci ani de studii universitari si un an de stagiu in cadrul unei clinici de specialitate.

0 Shares
You May Also Like