Cum aleg fosa septica?

0 Shares
0
0
0

Pentru persoanele care locuiesc in mediul rural din Romania, viata ar fi mult mai frumoasa daca ar avea conditii necesare unui trai decent, iar aici ne referim cu siguranta la apa si canalizare.

Din pacate ne aflam in anul 2020, iar in foarte multe localitati din mediul rural al tarii noastre, oamenii nu beneficiaza de apa si canalizare. Acesta este motivul datorita caruia, inca in satele din Romania, oamenii isi fac nevoile la toaleta din curte.

Exista insa o metoda eficienta pentru ca satenii sa se bucure de o viata normala. Pentru a putea folosi baia din casa si pentru a putea face dus in fiecare zi, pentru a putea folosi masina de spalat si pentru a avea apa in casa, au nevoie de o fantana cu apa si de un hidrofor.

Hidroforul le va pompa apa din fantana in locuinta. Deci, aceasta problema poate fi remediata, insa fireste, pentru multe persoane din mediul rural, costurile pot fi destul de mari.

A doua problema, cea legata de canalizare este si mai delicata. Multe familii isi fac dupa cum spuneam nevoile la wc-ul din curte. Nu este tocmai placut sa trebuiasca o persoana sa mearga la toaleta noaptea tarziu, si sa foloseasca toaleta din curte. Cu siguranta nu este placut nici atunci cand ploua sau mai rau, iarna cand afara este foarte frig, sa mearga la toaleta din curte.

Ei bine, si atunci ce solutie exista pentru cei aflati in aceasta situatie, si care au baie in casa, dar nu au retea de canalizare in localitate? Solutia este cat se poate de simpla: fosa septica.

Si cei de la sat pot folosi toaleta din casa, isi pot face nevoile la toaleta din casa, chiar daca nu au retea de canalizare. Fosa septica este tot ceea ce le trebuie, iar atunci cand aceasta se umple, pot apela la CalypsoMono, compania care presteaza cele mai bune servicii de vidanjare fose septice si vidanjare separatoare de grasimi.

Cei care locuiesc la casa, in mediul rural si au nevoie de o fosa septica, trebuie sa tina cont de unele detalii foarte importante, pentru a se asigura ca fac alegerea cea mai potrivita.

In primul rand, trebuie sa tina cont de materialul din care este construita fosa septica. Apoi, la fel de important este si numarul persoanelor care folosesc toaleta (inclusiv fosa septica).

Volumul fosei septice este un alt factor important de luat in considerare, la fel ca si locul de instalare al acesteia. Serviciile asociate intretinerii fosei septice, pretul de achizitie al acesteia, sunt alte detalii care au o mare importanta.

Materiale de constructie a foselor septice

In trecut, fosele septice erau construite din beton, pentru ca se stia ca acestea sunt foarte rezistente in timp. Odata cu trecerea timpului insa, au inceput sa fie construite fose septice din fibra de sticla, iar acestea incetul cu incetul au inceput sa fie preferate celor din beton.

Au fost efectuate o multime de teste pentru a vedea daca acestea sunt rezistente, sau la fel de rezistente precum cele din beton. Datorita faptului ca testele au dovedit faptul ca fosele septice din fibra de sticla ofera cea mai mare rezistenta (mai mare si decat cele din beton), si pentru ca ofea de-asemenea si cel mai bun raport de litri de apa epurata/ numar de ani de utilizare, aceste fose septice au devenit cele mai cautate de pe piata.

Numarul persoanelor care folosesc fosa septica

Apoi, conteaza numarul persoanelor care folosesc fosa septica. Aici lucrurile sunt cat se poate de simple. Cu cat mai multe persoane folosesc fosa septica, cu atat trebuie ca volumul acesteia sa fie mai mare.

In caz contrar, cu cat mai multe persoane folosesc fosa septica, cu atat aceasta se va umple mai rapid, iar oamenii vor fi nevoiti sa contacteze specialistii de la Calypso Mono pentru a le efectua serviciile de vidanjare fosa septica.

Locul de instalare al fosei septice

Acesta este un alt detaliu important de luat in considerare. In locul in care se instaleaza aceasta, este important ca panza freatica sa aiba adancimea mai mare de 2.5 metri. Daca nu este posibil acest lucru, atunci trebuie luata in calcul achizitionarea unei statii de epurare.

Apoi, fosa septica este important sa fie instalata la cel putin 5 metri distanta de casa, de fantana, de vecini si de apele naturale. Cat despre sol, acesta nu trebuie sa fie argilos.

Asadar, dupa cum se poate vedea, traiul in mediul rural nu mai este o povara acum cand oamenii pot folosi hidrofoarele pentru a avea apa in casa (pompata din fantana), si cand pot folosi toaleta din casa, dat fiind faptul ca desi nu exista retea de canalizare, pot folosi o fosa septica. Atunci cand aceasta este plina, oamenii vor putea sa-i contacteze pe specialistii de la Calypso Mono pentru a le efectua serviciile de vidanjare fosa septica.

0 Shares
You May Also Like