Cum poti sa utilizezi bicarbonatul de sodiu?

0 Shares
0
0
0

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic. Acesta apartine categoriei numite saruri. El are multiple utilizari in viata oamenilor si este versatil. Bicarbonatul de sodiu este folosit atat intern, cat si extern, in mancare, in curatenie, in igienizare si in diverse alte activitati folositoare zilnic.

Bicarbonat de Sodiu Fara Aluminiu Pulbere Naturala 500 gr NIAVIS este un produs fara gluten, fara alergeni, fara aluminiu, care este 100% natural. El poate sa fie gasit pe site-ul Vegis.ro, alaturi de alte produse asemanatoare. Iata cateva intrebuintari importante ale bicarbonatului de sodiu intern si in gospodarie:

  1. Pentru problemele de stomac

Se intampla adeseori sa existe probleme in ceea ce priveste stomacul. Ele pot sa fie eliminate cu bicarbonatul de sodiu care este utilizat pe post de antiacid. Astfel ca se ia o lingurita de bicarbonat de sodiu si se amesteca intr-un pahar cu apa, apoi se bea, ajutand organismul sa elimine problemele aparute.

  1. O forma de indepartare a mirosului neplacut de la subrat

Daca nu doresti sa folosesti antiperspirant clasic sau vrei un inlocuitor natural pentru el, poti sa incerci sa utilizezi bicarbonatul de sodiu pe post de deodorant. El se aplica sub forma de pudra direct in zona dorita, eliminand mirosurile neplacute. Ceea ce face este sa omoare bacteriile care sunt responsabile de mirosul aparut.

  1. Bicarbonatul de sodiu folosit pentru o respiratie curata

Adeseori gura poate sa miroasa urat si sa provoace respingere din partea celorlalti. Pentru a mentine o respiratie bine-mirositoare, se poate utiliza bicarbonatul de sodiu sub forma de gargara.

De asemenea se poate utiliza pentru a curata dintii, avand un dublu rol: acela de a albi prin indepartarea usoara a petelor de pe suprafata lor si de a igieniza, aducand si un miros placut.

  1. Indeparteaza mirosurile urate din frigider

Bicarbonatul este cunoscut pentru calitatile sale bune de indepartare a mirosurilor neplacute. Unul dintre cele observate adeseori in gospodarie este cel din frigider. Acesta are resturi permanente de murdarie si mancare, care provoaca mirosul specific. El poate sa fie imediat indepartat prin folosirea apei cu bicarbonat de sodiu.

  1. Indeparteaza mirosurile din cutia pisicii

Animalele de casa sunt iubite si adorate de stapanii lor. Insa ele vin la pachet si cu anumite mirosuri mai putin placute. Pot sa fie eliminate atunci cand bicarbonatul de sodiu intra in actiune. El poate sa fie pus in litiera sau se poate curata la spalat cutia in care doarme pisica.

  1. Mirosul de peste sau alte mirosuri neplacute de pe maini sunt eliminate

Cand gatesti mainile pot sa ramana impregnate de mirosuri grele, neplacute. Mirosurile acestea nedorite de la peste, ceapa, usturoi, pot sa fie scoase cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Pur si simplu se pot spala mainile utilizand bicarbonat pudra si apoi apa din belsug. Este uimitor cat de rapid se elimina orice urma de miros persistent.

  1. Curata cada, chiuveta

Cada, chiuveta si alte zone din bucatarie sau baie pot sa fie spalate bine cu bicarbonat de sodiu si vor deveni mai albe si mai curate, fara microbi, bacterii.

0 Shares
You May Also Like