Cum sa alegeti si sa folositi ciorapi de compresie?

0 Shares
0
0
0

Oamenii poarta ciorapi de compresie pentru confort, pentru a se descurca mult mai bine in activitatile sportive pe care le desfasoara, dar si pentru a ajuta la prevenirea conditiilor medicale grave.

Practic, ciorapii medicinali alesi special accesand https://www.ciorapimedicinali.com/ciorapi-medicinali-femei, iti imbunatatesc fluxul de sange. Acesti ciorapi de compresie pot diminua durerea si umflarea in picioare.

De asemenea, va pot reduce sansele de a va confrunta cu tromboza venoasa profunda (DVT), un fel de cheag de sange si alte probleme de circulatie. Acestia vin in diferite dimensiuni si puncte forte, asa ca dvs. sau medicul dvs. va trebui sa decideti care optiune va functiona cel mai bine.

Ce sunt ciorapii de compresie?

Ciorapii de compresie sunt special realizati pentru a va strange usor piciorul. Ciorapii gradati de compresie sau de presiune sunt mai stransi in jurul gleznei si devin mai slabi pe masura ce se misca piciorul. Manecile de compresie sunt doar partea de tub, fara picior.

In cazul in care medicul dvs. va recomanda sa purtati ciorapi de compresie, puteti accesa https://www.ciorapimedicinali.com/ciorapi-medicinali-femei, cu scopul de a alege ciorapii de compresie potriviti.

Cine poate purta ciorapi de compresie?

Ciorapii de compresie pot fi indicati de catre medici in diferite situatii. Iata cine poate purta astfel deciorapi compresivi:

 • Persoanele care se confrunta sau care au riscul de a se confrunta cu probleme de circulatie, cum ar fi TVP, varice sau diabet;
 • Oameni care tocmai au suferit o interventie chirurgicala;
 • Cei care nu-si pot parasi patul sau nu-si pot misca decat foarte greu picioarele;
 • Oameni care stau toata ziua la serviciu;
 • Femeile gravide;
 • Sportivii;
 • Oamenii care petrec perioade lungi de timp pe avioane, cum ar fi pilotii, stewardesele, insotitorii de bord.

Ce fac ciorapii de compresie?

Presiunea pe care acesti ciorapi o pun pe picioare va ajuta vasele de sange sa functioneze mai bine. Acele arterele care iau sange bogat in oxigen la muschii se pot relaxa, deci sangele curge liber. Venele obtin un impuls impingand sangele inapoi la inima.

Ciorapii de compresie va pot impiedica sa obositi si sa va obositi picioarele. De asemenea, pot usura umflarea picioarelor si a gleznelor, precum si prevenirea si tratarea varicelor. S-ar putea chiar sa va opreasca sa va simtiti cu capul usor sau ametit atunci cand va ridicati in picioare.

Deoarece sangele continua sa se miste, este mai greu pentru el sa se adune in vene si sa vi se faca un cheag. Cheagurile ingreuneaza, de asemenea, circulatia sangelui in jurul lor si asta poate provoca umflarea, decolorarea pielii si alte probleme.

Unii sportivi, iar aici putem aminti de exemplu alergatorii, jucatorii de baschet si nu numai, care poarta sosete si maneci de compresie pe picioare si brate.

Teoria este ca, in timpul activitatii, un flux de sange mai bun va ajuta la obtinerea de oxigen la muschii lor, iar suportul va ajuta la prevenirea leziunilor tisulare. Si dupa aceea, circulatia limfatica si sangele intensificat ii vor ajuta pe muschi sa se recupereze rapid. Nu vor fi la fel de durerosi.

Ce feluri exista?

Sosetele si manecile au diferite lungimi pentru a acoperi diferite parti ale corpului. Pentru DVT, majoritatea ciorapilor se duc chiar sub genunchi, dar puteti obtine si coapse si colanti.

De asemenea, au niveluri diferite de presiune, masurate in mm/Hg. Ciorapii ar trebui sa se simta complicati, dar nu strans dureros.

Compresia usoara, cu un numar mai mic, este de obicei suficienta pentru a va mentine confortabil pe picioarele in timp ce va aflati la serviciu. Va fi necesar insa sa purtati numere mai mari cu o potrivire mai ferma pentru a preveni DVT.

Furtunul de descurajare trombo-embolica (TED) sau ciorapii anti-embolie sunt conceputi pentru operatie si cand trebuie sa stati in pat. Daca puteti sta si va deplasati, ciorapi de compresie gradati sunt mai buni.

In cazul in care aveti nevoie de ciorapi din motive medicale, medicul va va masura picioarele si va va prescrie cele potrivite perechi de ciorapi de compresie de pe https://www.ciorapimedicinali.com/ciorapi-medicinali-femei, pentru a corespunde cerintelor dumneavoastra.

Cum sa aveti grija de ciorapi de compresie

Nu este dificil sa aveti grija corect de ciorapii de compresie. Exista insa cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont pentru a-i face sa dureze cat mai mult timp fara a-si pierde puterea si beneficiile:

 • Folositi apa rece sau temperata usoara.
 • Spalati manual ciorapii in loc sa folositi o masina de spalat.
 • Nu folositi balsam de tesatura – numai sapun sau detergent usor.
 • Nu folositi niciodata un uscator. Inlocuiti ciorapii sa se usuce.

Sosetele si ciorapii de compresie pot sa nu impiedice intotdeauna varicele sa se dezvolte. Cu toate acestea, acestia pot functiona ca un mecanism de sustinere excelent pentru un flux sanguin sanatos si sa mentina simptomele deranjante, in special atunci cand sunt purtati pe termen lung.

Ar trebui sa discutati intotdeauna cu utilizarea ciorapilor de compresie cu medicul dumneavoastra, iar acesta va va recomanda cei mai buni ciorapi de compresie de pe https://www.ciorapimedicinali.com/ciorapi-medicinali-femei.

0 Shares
You May Also Like