Cum să menții ochelarii de vedere în cea mai bună formă? 3 sfaturi

0 Shares
0
0
0

Ochelarii de vedere sunt o investiție de durată, așa că probabil îți dorești să faci tot posibilul pentru a putea utiliza o pereche pe o perioadă cât mai îndelungată. Acest lucru depinde atât de modul de îngrijire al ochelarilor, dar și de calitatea lor. Iată ce modalități te pot ajuta să îi păstrezi în cea mai bună stare cât mai mult timp.

1. Alegerea ramei și dimensiunii corecte

În primul rând, va trebui să alegi încă de la început o pereche cât mai bună de ochelari. Optează pentru un material pentru rame care să fie cât mai confortabil în timpul purtării, dar mai ales durabil. O variantă excelentă, care nu se deteriorează rapid și este foarte durabilă, este cea a ramelor din metal. Plasticul reprezintă și el o opțiune bună, câștigând puncte la capitolul confort, deoarece este mult mai ușor.

Apoi, va fi important să alegi și dimensiunea optimă a ochelarilor. Aceștia se pot deteriora ușor dacă sunt prea mari, deoarece există riscul să alunece și să cadă în timp ce îi porți. În plus, nu vor fi nici extraordinar de confortabili dacă nu ți se potrivesc. Așadar, asigură-te că îi măsori bine și că îi probezi înainte de a te decide asupra modelului de ramă pe care îl dorești.

2. Curățarea și întreținerea lentilelor

Ochelarii se murdăresc destul de ușor, așa că va trebui să îi cureți destul de frecvent. Însă, ai mare grijă la modul în care faci asta. Pentru a evita apariția zgârieturilor, este recomandat să folosești o soluție dedicată curățării lentilelor sau șervețele speciale. Acestea ar trebui șterse doar cu o cârpă din microfibră, nu cu prosoape de hârtie sau materiale aspre, deoarece acestea pot provoca deteriorări.

Evită și spălarea lentilelor cu apă și săpun sau cu alte produse de curățare pentru geamuri sau vase, deoarece și acestea vor fi prea agresive. Pentru a păstra ochelarii în cea mai bună condiție, curăță lentilele în mod regulat și cu grijă, respectând aceste recomandări.

3. Depozitarea ochelarilor în condiții optime

O altă regulă absolut esențială pentru a prelungi durata de viață a ochelarilor este să ai grijă la cum îi depozitezi. Atunci când nu îi porți, păstrează-i mereu într-un toc sau o husă de protecție. Astfel, vei evita ruperea lor sau deteriorarea lor prin alte moduri. Este important ca aceștia să nu fie ținuți în locuri unde temperaturile sunt foarte ridicate sau să fie lăsați în bătaia directă a soarelui. Acest lucru este esențial mai ales dacă rama este din plastic, deoarece riscul de deformare este crescut.

Vizite la optician pentru reglaj

În cazul în care ochelarii nu ți se par neapărat cei mai confortabili, simți că s-au lărgit sau s-au deformat ușor, poți merge cu ei la un specialist pentru a fi reglați. Astfel, te vei asigura că aceștia se vor așeza bine și că nu vor exista accidentări și neplăceri cauzate de niște rame prea mari sau instabile.

Dacă, totuși, simți că ochelarii tăi vechi nu mai sunt în cea mai bună stare sau nu ți se mai potrivesc, iar reglajul nu mai este de ajutor, te poți gândi la o pereche nouă. Dacă ai nevoie de ochelari de vedere în Brașov, poți merge în showroom-ul Lensa pentru a alege cea mai bună pereche pentru tine dintre numeroase modele și designuri. Tot acolo poți face și un control optometric gratuit.

Ține cont de sfaturile noastre și păstrează-ți ochelarii de vedere într-o formă cât mai bună. Nu ezita să mergi oricând la un specialist pentru reglaj și probează o pereche nouă atunci când ochelarii vechi nu-și mai fac datoria așa cum ar trebui. Nu uita, sănătatea ochilor tăi depinde foarte mult de calitatea ochelarilor pe care îi porți.

0 Shares
You May Also Like